PSC i CiU presentaran una moció conjunta a Tarragona a favor de BCN World

Els dos grups municipals consideren que els últims anys el projecte del Centre Recreatiu i Turístic -CRT- (originalment BCN World) ja ha estat prou debatut i votat per la població

19 mayo 2017 20:15 | Actualizado a 20 julio 2017 08:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els grups municipals del PSC (en el govern amb PP i Unió) i CDC, en l'oposició, presentaran una moció conjunta en el ple de l'ajuntament de Tarragona que se celebrarà demà, ha informat el grup convergent.

Els dos grups municipals consideren que els últims anys el projecte del Centre Recreatiu i Turístic -CRT- (originalment BCN World) ja ha estat prou debatut i votat per la població.

Assenyalen, en aquest sentit, que ja hi ha hagut desenes de compareixences d'experts al Parlament de Catalunya, centenars de debats, exposició al públic i temps per facilitar la participació ciutadana en el Pla Director Urbanístic (PDU).

A més, des del PSC i CDC també es recorda que ja s'ha prolongat el temps de la tramitació i que es va constituir una comissió de seguiment formada per representants de totes les institucions interessades.

També sostenen que Tarragona sempre ha defensat aquest projecte -de fet, la ciutat va acollir la firma de l'acord entre CiU i PSC fa tres anys -en aquell temps els dos partits majoritaris- i segueix apostant per l'impacte positiu que tindrà.

Davant de tot això, cap dels dos grups municipals no entén que es qüestioni una inversió d'almenys 2.500 milions d'euros -anunciada per Hard Rock- i temen que les maniobres polítiques puguin paralitzar el futur complex d'hotels, comerços i casinos.

Els dos grups demanen al Govern que impulsi el projecte d'ampliació del CRT amb la màxima celeritat i aprovi com més aviat millor el PDU.

Malgrat que consideren que BCN World ja ha comptat amb prou participació ciutadana, demanen que, en cas que se celebri una consulta, se cenyeixi només al territori afectat i no a tot Catalunya, com va proposar el vicepresident Oriol Junqueras.

Comentarios
Multimedia Diari