Pepet i Marieta contra el coronavirus

El grup ebrenc organitza un festival solidari amb #CreuRojaRespon el dia 10 d'abril per ajudar els més vulnerables 

06 abril 2020 16:04 | Actualizado a 09 abril 2020 11:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Quico el Célio, Joan Rovira, Suu, Montse Castellà o Roba Estesa són alguns dels artistes que participaran divendres dia 10 d'abril en el festival solidari Stay Home-InstaFesti organitzat per Pepet i Marieta.

Els concerts s’emmarquen dintre de la campanya #SeremLliures que els ebrencs van estrenar amb el single Stay Home & We’ll Be Free, una versió en nou idiomes del One Love de Bob Marley, amb un missatge de queda’t a casa.

«Vam decidir gravar una cançó conjunta i com que ens agrada el reggae, vam triar aquesta. En un primer moment la idea era cantar-la en català i castellà però després vam ampliar els idiomes. Jo soc traductor, m’agraden molt les llengües, en parlo unes quantes i tinc amics que parlen moltíssimes altres», explica Josep Bordes,  líder de la formació.

I a partir d’aquí van anar un pas més enllà. «Soc soci de la Creu Roja i vaig veure tot el que estava portant a terme amb el seu Pla Respon contra el coronavirus per assistir a gent amb dificultats, en risc d’exclusió social. Vam trucar-los i va sorgir aquesta col·laboració». Una cooperació que també compta amb l’il·lustrador ebrenc Hernan en H.

Suma de somriures
D’aquesta manera, durant els concerts del dia 10, els artistes faran la petició d’aportar una quantitat, alhora que facilitaran que l’audiència faci donatius a l’enllaç bit.ly/CreuRojaRespon. «Tot val, ni que sigui un euro, perquè al final la unió fa la força», assenyala el músic.

Així mateix, valoren posar en marxa altres accions com ara que els cantants sortegin articles entre tots els participants. 
De la mateixa manera que ara han obtingut complicitat d’un bon nombre de músics, així també Pepet i Marieta van tenir una gran resposta per part dels seus seguidors, que els van enviar els vídeos plens de somriures que ells demanaven per al videoclip del nou tema.

«El videoclip és en sí una acció social en el sentit que molta gent ha participat i la veritat és que s’han bolcat moltíssim i estem super agraïts. Amb el vídeo hem buscat arrencar el somriure de la gent que segurament està patint el cantó més amarg i més fosc d’aquesta crisi».

Uns vídeos que han arribat des de tot arreu, de Catalunya, però també del País Valencià, del País Basc i de Tromso, Noruega. Quant als membres de la formació, cadascú va gravar la seva part des de casa per la qual cosa, d’anècdotes no en falten. «Al guitarrista, el confinament el va agafar sense el seu equip i es va gravar amb el mòbil amb el qual va buscar el lloc on sonés millor de tota la casa. Al final va arribar a la conclusió que aquest lloc era el lavabo. I es pot veure assegut a la tassa, tocant», bromeja Bordes.

Bon humor malgrat tot. Encara que el músic puntualitza molt seriosament que «això que estem vivint conscienciarà a moltíssima gent de la importància de valorar el més essencial, que és els que tenim a casa, de valorar la vida perquè estem veient que moltíssima gent ens està deixant. Malgrat tota aquesta situació amarga que òbviament no li vull desitjar a ningú, ni la vull justificar de cap manera, penso que les crisis poden ser oportunitats i segurament aquesta ens farà créixer, no només com a societat sinó també com a persones», conclou.

 

  • Animalístic. 16.00 horas. @animalistic4
  • Suu. 16.30 horas. @suu_music
  • Xanguito. 17.00 horas. @xanguitogrup
  • Montse Castellà. 17.30 horas. @montsecastella
  • Joan Rovira. 18.00 horas. @joanroviramusic
  • Gemma Humet. 18.30 horas. @gemmahumet
  • Quico el Célio. 19.00 horas. @quicoelcelio.
  • Roba Estesa. 19.30 horas. @som_robaestesa
  • Tesa Altesa. 20.00 horas. #tesaaltesa
  • Ebrik Night. 20.30 horas. @ebriknight
  • Pepet i Marieta. 21.00 horas. @pepetimarieta

Comentarios
Multimedia Diari