Presó per a dos detinguts més en l'operació policial contra el frau fiscal a Tarragona

Es preveu que aquest diumenge passin a disposició judicial els últims sis arrestats per aquesta causa

ACN

Whatsapp
Un mosso d'esquadra entrant als jutjats amb un dels detinguts.

Un mosso d'esquadra entrant als jutjats amb un dels detinguts.

El jutjat d'instrucció nº 1 de Tarragona ha decretat presó provisional comunicada i sense fiança per a dos detinguts més en l'operació policial contra el frau fiscal a Tarragona. En total, ja són quatre els empresonats per formar part d'una xarxa il·legal de venda de cotxes de luxe. A tots ells se li imputen delictes de blanqueig de capitals, pertinença a grup organitzat i defraudació d'hisenda pública. A més, a un d'ells també se l'acusa d'amenaces, i a un altre d'extorsió, amenaces i tinença d'armes. Els altres deu arrestats que han passat a disposició judicial han quedat en llibertat provisional. Es preveu que aquest diumenge declarin davant del jutge els últims sis detinguts per aquesta causa.

De moment, els quatre detinguts per a qui el jutge ha demanat presó provisional sense fiança són Stefan A., Bruno B., Salomón H., i Álvaro T.. Els altres deu arrestats que ja han passat a disposició judicial han quedat en llibertat amb càrrecs amb l'obligació de comparèixer cada quinze dies al jutjats, imputats per blanqueig, pertinença a grup organitzat i defraudació d'hisenda pública. Dos d'ells però, han marxat arrestats a Madrid perquè tenien una ordre europea de detenció. Està previst que aquest diumenge passin a disposició judicial els últims sis detinguts per aquesta causa.

L'operació policial va tenir lloc dimecres, amb una quinzena d'entrades i registres a la mateixa ciutat de Tarragona, així com a Torredembarra (Tarragonès), Creixell (Tarragonès), l'Ametlla de Mar (Baix Ebre) i El Perelló (Baix Ebre). També es van produir entrades a Perpinyà, Màlaga i Almeria. Es tracta d'una organització internacional, però amb l'epicentre a Tarragona.

La xarxa estava dedicada a defraudar l'IVA de la hisenda francesa a través de la compra de cotxes de gamma alta. Des de Romania, Bulgària, Espanya i Eslovènia s'emetien les factures falses per a uns vehicles que acabaven a França o Itàlia. Es calcula que el valor del frau ascendiria a un total de 20 MEUR, tot i que altres fonts l'eleven fins a 80 MEUR.

Els investigadors del funcionament mafiós d'aquesta organització també consideren que han pogut cometre altres delictes contra la salut pública -tràfic de drogues- o amb temes relacionats amb la prostitució.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También