Protesta per l'aturada de les obres de l’A-27

 Gairebé una setantena de persones van tallar ahir la rotonda d’entrada a Montblanc per demanar que es desencalli el projecte 

06 agosto 2018 09:46 | Actualizado a 06 agosto 2018 10:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Cues i cues de cotxes aturats a prop de la rotonda d’entrada a l’autopista a Montblanc, en hora punta de tornada a casa després del cap de setmana, i manifestants tallant la carretera. Aquesta imatge es va poder veure ahir a la tarda en una nova mobilització a Montblanc. 

Prop d'una setantena de persones van tallar la rotonda d’entrada del municipi montblanquí i la carretera N-240 per protestar contra la paralització de les obres de l’A-27 i el túnel del coll de Lilla, a les sis i cinc de la tarda. 

Els manifestants portaven dues pancartes on es llegia «Túnel del coll de Lilla ja!». A la capçalera de la mobilització hi anaven els alcaldes de Valls i Montblanc, autoritats i membres dels consistoris.

Van fer una volta per la carretera i la rotonda d’entrada a l’autopista. El tall va allargar-se durant una mitja hora i va provocar cues en els dos sentits de la marxa. La circulació va restablir-se a dos quarts de set de la tarda.

«És un clàssic de l’estiu i continuarem fent més reivindicacions. No es gasten una cinquena part dels pressupostos», va assegurar ahir abans de començar la mobilització l’alcalde de Montblanc Josep Andreu. I és que fa dotze anys que reivindiquen al mateix. Les obres van començar l’any 2006. 

Segons un comunicat d’aquesta setmana la subdelegació del govern espanyol a Tarragona confia que les obres del tram del coll de Lilla de l’A-27 puguin començar «en un termini breu». 

Els alcaldes de Montblanc i Valls demanen celeritat per desencallar les obres de l’A-27 i del túnel del coll de Lilla

La setmana passada en un comunicat la subdelegació del govern espanyol a Tarragona va anunciar que les obres podrien començar «en un termini breu».

«Estem contents i celebrem la notícia ja que ens diuen que el 2021 estarà però som una mica escèptics i per aquest motiu reivindiquem que es tiri endavant», va dir Andreu. L’objectiu principal era no molestar els cotxes que feien cues fent talls mil·limetrats. 

El juliol de l’any passat van tallar la carretera per demanar el mateix. Un any més tard veuen que no hi ha hagut resultats i per aquest motiu van decidir tornar a protestar per desencallar el projecte que fa tants anys que dura.  

«No ens cansarem mai, ho ha de saber el Ministeri Foment», va afegir l’alcalde de Montblanc.

«També és una reivindicació per la seguretat de les persones», va afirmar l’alcalde de Valls, Albert Batet, i va recordar que en l’últim any hi han hagut cinc accidents víctimes a l’eix viari que connecta l’Alt Camp amb la Conca de Barberà. 

«Demanem a l’Estat espanyol que d’una forma imminent desencalli el tema del túnel del Coll de Lilla», va afegir l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu.

El túnel del coll de Lilla permetrà connectar les dues comarques: l’Alt Camp i la Conca de Barberà. Les obres avancen amb molt poca activitat, tot i que es van reprendre la primavera passada. 

Les obres «molt aviat»

De fet, el diputat al Congrés, el socialista Joan Ruíz, present en la mobilització, va apuntar que les obres podrien començar aquesta tardor, un cop tinguin el vistiplau del Consell d’Estat, pas previ al del Consell de Ministres.

«Aquesta obra és fonamental per a nosaltres», va manifestar el diputat al Congrés socialista, Joan Ruiz. El pressupost total de les obres és de 115 milions d’euros.

I és que el passat mes de març el Ministeri de Foment va anunciar que el projecte es modificaria i s’augmentaria el pressupost 31 milions d’euros més. El motiu: les argiles expansives que van trobar-se.

A més a més a la protesta s’hi van adherir el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, ajuntaments de comarques veïnes, la Cambra de Comerç, associacions de transportistes i els sindicats UGT i CCOO.

Comentarios
Multimedia Diari