Quasi 200 avisos al 112 per la tempesta de dijous a la nit

A Tarragon vau caure 28 litres en mitja hora

19 mayo 2017 21:39 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El telèfon d'emergències 112 ha rebut en les últimes hores 391 trucades per incidències relacionades amb pluges, vent i onatge, sobretot a les comarques tarragonines del Tarragonès (117 avisos) i al Baix Camp (80), encara que cap d'elles greu, informa Protecció Civil.

El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que, des d'aquesta matinada, està tallada en els dos sentits l'N-340 a Alcanar per la caiguda d'un pal elèctric i demana que s'extremi la precaució en la conducció.

A la ciutat de Tarragona, es van registrar ahir a la nit 28,71 litres per metre quadrat en 30 minuts, a Riudoms, 27,91 litres i a la pedania muntanyesa de Siurana es va arribar als 38,5 litres.

De les 137 trucades que va rebre ahir el servei d'emergències 112, més de la meitat van ser entre les deu i les onze de la nit i a la comarca del Tarragonès.

La majoria d'avisos han estat per inundacions, afectacions per crescudes del cabal del riu, caiguda d'arbres i incidències de trànsit a causa del mal temps.

Els Bombers de la Generalitat han prestat uns seixanta serveis per la pluja a Tarragona entre les deu de la nit i les dues de la matinada i han afectat, sobretot Salou, Vila-seca i Cambrils.

Per culpa de les tempestes, es van quedar sense llum 6.000 abonats a Salou, 1.700 més a Tarragona i uns altres 1.500 a Reus, encara que les incidències ja es van resoldre ahir a la nit.

Les fortes tempestes també han descarregat aquesta passada matinada a diversos punts de la meitat sud de la Catalunya central, sobretot a la comarca de l'Anoia i persisteixen avui les incidències d'inundacions.

Les policies locals, voluntaris de Protecció Civil i brigades municipals també han participat a retirar aigua i obstacles a la via i en accions preventives, com la senyalització i tall dels accessos a les zones inundables del seu municipi.

Les autoritats demanen no acostar-se a zones inundables ni d'onatge i extremar les precaucions a la carretera.

Així, els conductors han de circular més a poc a poc i amb més distància de seguretat entre vehicles, maniobrar i frenar amb suavitat i en cas de patir hidroplanatge, no cal frenar ni accelerar sinó moderar la velocitat.

En cas d'haver de travessar un bassal gran s'ha de circular amb primera marxa, lentament i una vegada passat comprovar l'eficàcia dels frens.

Comentarios
Multimedia Diari