Quatre estudiants de la URV creen el servei Teatremocions

Teatremocions intenta detectar les necessitats en l’àmbit educatiu entorn el paper passiu de l'educació emocional

14 marzo 2018 09:32 | Actualizado a 19 marzo 2018 11:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

"Teatremocions neix a partir de la detecció de necessitats de treballar un aspecte poc practicat en els currículums educatius. Les emocions i l'educació emocional mitjançant el teatre. El teatre com a eina que permet als infants desenvolupar-les i treballar-les mentre gaudeixen", ha explicat Judith Parra, una de les membres del grup universitari.

El servei Teatremocions ha estat inventat per quatre joves de la Universitat Rovira i Virgili, que cursen el grau de Pedagogia: Eric Azorín, de 27 anys (El Vendrell), Sara Gómez, de 23 anys (Tarragona), Judith Parra, de 23 anys (Reus), i Xavier Sevil , de 23 anys (Tarragona).

Els estudiants ofereixen aquest servei a les institucions educatives per tal de treballar les emocions mitjançant el teatre. Tracten d'interpretar diferents situacions en les què nens i nenes han de detectar què és el que han pensat un cop l’han vist i així aconseguir treballar aquesta part tan important del desenvolupament cognitiu amb els infants, com són les emocions.

L'estudiant Eric Azorín també ha expressat: "El nostre objectiu és treballar les emocions dels infants a nivell educatiu i social alhora que creem una interacció entre els elements de l’entorn i la comunitat que rodeja l’infant".

El teatre permet submergir-se en un món on cada persona adopta un paper i ha de transmetre aquella sensació dins d’un grup. El servei Teatremocions pretén treballar diferents obres de teatre en les quals es mostren diferents emocions i amb això els joves podran saber què els ha despertat als alumnes dins, ja que participaran a les activitats i els donaran la seva opinió sobre el què han sentit.

"Tot i que siguem joves, considerem que tenim experiència sobre l’educació emocional, ja que durant els transcurs del nostre currículum acadèmic i de les nostres vivències personals, hem anat treballant aquest tema constantment i hem considerat important l'existència d’aquesta educació", ha afirmat Parra.

El servei va dirigit a totes les institucions educatives, en especial escoles que treballin amb infants d'edats compreses entre 6 i 12 anys.

Es poden trobar a:

twitter.com/teatremocions

https://www.instagram.com/teatremocions/

https://teatremocions1234.wixsite.com/misitio

 

 

Comentarios
Multimedia Diari