Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Quatre estudiants de la URV creen el servei Teatremocions

Teatremocions intenta detectar les necessitats en l’àmbit educatiu entorn el paper passiu de l'educació emocional

Núria Garcia

Whatsapp
Imatge dels estudiants Judith Parra, Xavier Sévil, Sara Gómez i Eric Azorín, de la URV.

Imatge dels estudiants Judith Parra, Xavier Sévil, Sara Gómez i Eric Azorín, de la URV.

"Teatremocions neix a partir de la detecció de necessitats de treballar un aspecte poc practicat en els currículums educatius. Les emocions i l'educació emocional mitjançant el teatre. El teatre com a eina que permet als infants desenvolupar-les i treballar-les mentre gaudeixen", ha explicat Judith Parra, una de les membres del grup universitari.

El servei Teatremocions ha estat inventat per quatre joves de la Universitat Rovira i Virgili, que cursen el grau de Pedagogia: Eric Azorín, de 27 anys (El Vendrell), Sara Gómez, de 23 anys (Tarragona), Judith Parra, de 23 anys (Reus), i Xavier Sevil , de 23 anys (Tarragona).

Els estudiants ofereixen aquest servei a les institucions educatives per tal de treballar les emocions mitjançant el teatre. Tracten d'interpretar diferents situacions en les què nens i nenes han de detectar què és el que han pensat un cop l’han vist i així aconseguir treballar aquesta part tan important del desenvolupament cognitiu amb els infants, com són les emocions.

Teatremocions a l’escola Gual Villalbí posant en pràctica el seu projecte.

L'estudiant Eric Azorín també ha expressat: "El nostre objectiu és treballar les emocions dels infants a nivell educatiu i social alhora que creem una interacció entre els elements de l’entorn i la comunitat que rodeja l’infant".

El teatre permet submergir-se en un món on cada persona adopta un paper i ha de transmetre aquella sensació dins d’un grup. El servei Teatremocions pretén treballar diferents obres de teatre en les quals es mostren diferents emocions i amb això els joves podran saber què els ha despertat als alumnes dins, ja que participaran a les activitats i els donaran la seva opinió sobre el què han sentit.

"Tot i que siguem joves, considerem que tenim experiència sobre l’educació emocional, ja que durant els transcurs del nostre currículum acadèmic i de les nostres vivències personals, hem anat treballant aquest tema constantment i hem considerat important l'existència d’aquesta educació", ha afirmat Parra.

El servei va dirigit a totes les institucions educatives, en especial escoles que treballin amb infants d'edats compreses entre 6 i 12 anys.

Es poden trobar a:

twitter.com/teatremocions

https://www.instagram.com/teatremocions/

https://teatremocions1234.wixsite.com/misitio

 

Temas

Comentarios

Lea También