Quatre famílies resisteixen sense llum ni aigua dos mesos a Constantí

Esperen que des de l'Agència d'Habitatge de Catalunya se'ls ofereixi un nou pis de lloguer social. L'Ajuntament encara està pendent de celebrar la reunió urgent amb la Generalitat

19 mayo 2017 17:33 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Després de gairebé dos mesos sense llum ni aigua, quatre famílies del bloc número 7 del carrer Prat de la Riba de Constantí encara resisteixen mentre esperen que algú els ofereixi un nou pis de lloguer social. Els 44 habitatges restants estan tots buits. Fa setmanes que la majoria de veïns van decidir marxar, ja sigui per anar a casa d’algun familiar o per okupar un altre pis del municipi, i és que cal recordar que 40 dels 48 pisos estaven habitats irregularment.

Va ser a principis de setembre quan Endesa va tallar el subministrament d’electricitat per la perillositat que representava tenir gairebé totes les instal·lacions manipulades, un problema que es va agreujar una setmana més tard amb un incendi al garatge que deixà el bloc sense aigua perquè les canonades van quedar calcinades. Davant el perill d’inundació, Sorea, amb el consentiment dels veïns, van tallar el subministrament. Sense comunitat de veïns, és impossible reparar qualsevol avaria, així que els pisos han quedat en una situació totalment insostenible.

De les quatre famílies actuals, dues hi estan de forma legal. «Estava pagant un lloguer amb opció de compra i amb el que ha passat durant aquests anys, totes les meves il·lusions s’han estroncat», explica una de les veïnes que encara viu al bloc, la Manuela Algar.

Mentre l’Ajuntament encara espera poder celebrar una reunió urgent amb la Generalitat, tal com es va demanar el passat mes de juliol a través d’una moció conjunta amb tots els grups municipals, l’Agència d’Habitatge de Catalunya està treballant a contrarellotge per trobar pisos de lloguer social pels afectats.

La Manuela assegura que l’Agència l’ha citat per aquest divendres, «i espero que em donin les claus d’un nou pis, perquè amb aquestes condicions, jo i la meva parella no aguantem més». Si això no succeeix, assegura que portarà el cas als jutjats. «Algú és el responsable de tot el que ha passat en aquests blocs de pisos. Nosaltres hem pagat lloguer i factures i ara ens veiem obligats a marxar», es lamenta.

‘No podem dormir’

La Manuela explica que passa el dia fora de casa, treballant en la collita de l’oliva, i després va a casa de la seva mare per poder cuinar, mirar la televisió i fer les necessitats. Cara el vespre, ella i la seva parella retornen al pis del carrer Prat de la Riba. «Tinc molta por que durant el dia hagi entrat algú a casa», explica preocupada, i és que segons narra, la majoria d’habitatges buits han estat saquejats.

«A la nit, quan anem a dormir, se senten sorolls als pisos de dalt perquè hi ha gent que hi entra per agafar cables, canonades i tot el que poden. I si algun dia entren a casa nostra?», es pregunta la Manuela.

 

Comentarios
Multimedia Diari