Más de Tarragona

Quim Torra rebrà l'Espasa d'Honor de la Setmana Medieval de Montblanc

La 32a edició se celebrarà del 23 d’abril al 5 de maig i tindrà una seixantena d’actes

Diari de Tarragona

Whatsapp
El president Torra saluda l'expresident Mas en un acte polític. EFE

El president Torra saluda l'expresident Mas en un acte polític. EFE

La 32a edició de la Setmana Medieval de Montblanc se celebrarà del 23 d’abril al 5 de maig i comptarà amb la presència del president de la Generalitat, Quim Torra, que rebrà l’Espasa d’Honor de la festa el dia de la clausura. Entre la seixantena d’actes programats hi haurà novetats com l’espectacle Justa i Honor, que substituirà els Jocs Medievals, i que es farà al Pont Vell, un nou espai recentment rehabilitat. Segons han assegurat des de l’organització, el ritme de venda d’entrades de la representació de la Llegenda de Sant Jordi va millor que l’any passat i des del consistori afirmen que els allotjaments de la vila estaran plens.

La Setmana Medieval de Montblanc s’inaugurarà el 23 d’abril, però el pregó no serà fins el dia 26, de la mà de l’escriptor Màrius Serra. En la clausura hi participarà el president de la Generalitat, Quim Torra, que rebrà L’Espasa d’Honor. “És el primer president de la Generalitat que la rebrà des de Jordi Pujol”, ha explicat el president de l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi, Joan López, que ha concretat: “Torra ens fa il·lusió perquè quan era director del Born Centre Cultural ja va fer de pregoner”.

L’acte més destacat serà la representació de la Llegenda de Sant Jordi, que es realitzarà el dissabte 27 en dues sessions. López ha assegurat que “les entrades de la primera representació estan a punt d’acabar-se”, mentre que per a la segona el ritme de venda és millor que el d’altres edicions. Entre les novetats hi ha l’espectacle Justa i Honor, que substitueix els Jocs Medievals. Es duran a terme al Pont Vell, que s’està acabant de rehabilitar, i l’acte serà “un bateig de foc” per l’espai, en paraules de l’alcalde de Montblanc, Pep Andreu. “Amb el nou espectacle veurem què dona de sí”, ha concretat l’alcalde. En aquesta edició també s’estrenarà la Cantata de la Llegenda de la Princesa i Sant Jordi, escrita pel periodista Jordi Cartanyà, en la qual hi participaran més de 400 infants de primària; i s’ampliarà la zona del Campament del Poble.

López ha destacat que la festa es duu a terme gràcies a la implicació dels veïns i que l’entitat que presideix és la que s’encarrega d’organitzar la celebració: “Som un associació sense ànim de lucre, amb una estructura prou gran i professionalitzada que lidera, i un suport institucional al costat”. Tan des de l’associació com des del consistori també han posat en valor que els montblanquins “viuen la festa i se la senten seva”.

La Setmana Medieval de Montblanc compta amb un pressupost de 240.000 euros, que aporten diferents administracions públiques, patrocinadors i la mateixa associació amb recursos generats per la festa d’edicions anteriors. “Tenim el model econòmic assegurat des de fa anys”, ha valorat López. Durant els dies de celebració, milers de persones visiten Montblanc, tot i que des de l’organització no faciliten una xifra concreta. “Tenim un públic fidel i repetidor”, ha concretat López, mentre que el regidor de Festes de l’Ajuntament de Montblanc, Oriol Pallissó, ha afirmat que els allotjaments de la vila i els voltants estan “plens des de fa mesos”, un fet que “beneficia tota la comarca”.

Temas

Comentarios

Lea También