Rebaixen la pena per a l’autor del crim de Sara Lozano

El TSJCat accepta part del recurs d’apel·lació de l’advocat de Jaume Solsona i entén que cal donar més pes a l’atenuant de l’alcoholèmia

19 enero 2018 09:59 | Actualizado a 19 enero 2018 10:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJCat) ha rebaixat la pena de presó imposada a Jaume Solsona, condemnat inicialment per l’Audiència Provincial de Tarragona a 15 anys de presó (la pena màxima per homicidi), pel conegut crim de Montblanc, en què la montblanquina Sara Lozano va morir asfixiada i cremada viva l’octubre de 2014.

El tribunal popular va trobar provat que autor i víctima es van trobar a les 21.30 hores del 24 d’octubre de 2014 en un pub de Montblanc. Després de la mitjanit van anar a un local de l’Espluga de Francolí en el vehicle d’ell.

I cap a un quart de tres de la matinada van tornar a la capital de la Conca de Barberà per un camí de terra que uneix les dues localitats. A mig recorregut, l’acusat va parar el vehicle, va ferir greument la víctima i, pensant-se que estava morta, va calar foc al cós.

L’advocat defensor de Solsona va presentar un recurs d’apel·lació davant la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

En l’escrit apuntava que el seu client va ser des d’un principi sospitós i, en canvi, havia declarat com a testimoni. Però el TSJCat ha rebutjat aquesta mena de queixa.

La Sala també va mantenir l’aplicació de les circumstàncies d’abús de superioritat (l’autor del crim pesava 105 quilos en aquells moments i la víctima presentava una alta taxa d’alcohol i a més havia pres medicaments) i aprofitament de les circumstàncies del lloc (allunyat de qualsevol nucli habitat).

Els magistrats van desestimar la pretensió de la defensa d’introduir l’atenuant d’alteració psíquica pel trastorn de TDAH, que pateix per la seva condició de toxicòman de llarga evolució.

Finalment, l’advocat defensor apuntava que mantenir la pena màxima amb dos agreujants i una atenuant no pot ser producte d’una «compensació racional», ja que significaria no tenir en compte l’atenuant apreciada en el veredicte.

En aquest sentit, el TSJCat accepta la petició i per això rebaixa en mig any la pena de presó imposada inicialment, i la deixa en catorze anys i mig. A més a més, el condemnat té prohibit comunicar-se i apropar-se a menys de 200 metres del germà de la víctima durant 25 anys.

També es manté que l’acusat haurà de pagar les costes de l’acusació particular en el judici.

Comentarios
Multimedia Diari