Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Renfe va fer un descompte del 50% a SCC per desplaçar-se a l'acte de l'11 de setembre a Tarragona

El govern espanyol al·lega que es va fer una rebaixa perquè era un grup molt nombrós i un dia de baix trànsit ferroviari

ACN

Whatsapp
Centenars de participants en l'acte de Societat Civil Catalana a Tarragona, amb la senyera de 50 metres al fons de la Rambla Vella. Foto: ACN

Centenars de participants en l'acte de Societat Civil Catalana a Tarragona, amb la senyera de 50 metres al fons de la Rambla Vella. Foto: ACN

La companyia Renfe va fer un descompte a Societat Civil Catalana (SCC) perquè els seus simpatitzants poguessin desplaçar-se a l'acte a favor de la unitat entre Catalunya i Espanya que l'entitat va celebrar el passat 11 de setembre a Tarragona, segons publica 'El Singular Digital' i ha confirmat l'ACN. El govern espanyol va al·legar que es tractava d'un grup molt nombrós -245 persones- i que el descompte es va aplicar "d'acord amb els criteris generals establerts per a grups molt nombrosos i utilització de trens de baix trànsit aquell dia". Pel que fa l'import total estalviat respecte a tarifa general d'anada i tornada, l'estalvi total va ascendir a 2.744 euros.

Així es desprèn de la resposta del govern espanyol al diputat de CiU al Congrés Pere Macias, que va preguntar a l'executiu si l'operadora va vendre a SCC i la fundació Joan Boscà els bitllets rebaixats i, si així era, quin va ser el percentatge sobre la tarifa general i import total del descompte.

A la seva pàgina web, Renfe estableix descomptes per a deu o més viatgers del 20% sobre preus de tarifa general i del 40% per a menors de fins a 14 anys que viatgin en trens de mitja distància convencional. Les rebaixes del 50% s'apliquen, només, per a viatgers menors d'edat que siguin membres d'un centre d'ensenyament o membres d'organitzacions culturals, mentre que en el cas dels adults és del 40%.

Segons la companyia, si el viatge es fa en Avant, s'apliquen descomptes del 15% a grups d'entre 10 i 25 persones, mentre que per a grups superiors Renfe ha d'analitzar la petició en concret.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También