Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Resignació entre els usuaris de tren a l'estació de Tarragona per una jornada de vaga agreujada per avaries

Els treballadors dubten si es podrà reparar la incidència a l'enclavament de Mont-roig

ACN

Whatsapp
Foto: ACN

Foto: ACN

L’afectació de la vaga de Renfe a la demarcació de Tarragona ha vingut agreujada per una incidència en el sistema d’electrificació que ha obligat a interrompre la circulació de trens entre Reus i Tarragona, un tram que s’ha fet durant el matí per carretera, i que també ha provocat afectacions al tram Tarragona-Torredembarra. D’altra banda, aquesta és la quarta jornada de retards per l’avaria a l’enclavament de Mont-roig. Els usuaris han rebut els retards –de fins a una hora- amb resignació. Els treballadors d’Adif, que celebren aquest divendres la tercera jornada de vaga, reclamen inversions i personal per garantir un bon manteniment de les instal·lacions i reduir avaries. El president del comitè d’empresa d’Adif Tarragona, Hèctor Sebastià, ha apuntat que dubten si es podrà reparar la incidència de Mont-Roig i ha alertat que l’estació podria quedar inutilitzada “durant molt de temps”.

Usuaris resignats

 Entre els usuaris consultats per l'ACN, hi havia més resignació que indignació. Un dels afectats ha estat l'Ignasi Amigó, que ha lamentat que "tota la Renfe de Catalunya va terriblement malament, i no d'ara, sinó de fa molt temps". Amb tot, ha cridat a la "paciència" que acostumen a tenir els viatgers en un sistema que considera "vergonyós i tercermundista". La Noemí Suárez, que es desplaça de Tarragona a Barcelona per treballar i que aquest divendres ha esperat més d'una hora per agafar el tren, ha explicat que cada dia abans de sortir de casa consulta Twitter: "és estrany el dia que no hi ha un tren que no vagi amb retard: sigui per falta de subministrament elèctric, avaries del tren o incidències als vagons".

Un dels altres retrets dels passatgers afectats és la manca d'informació, més enllà dels missatges que sonen per megafonia anunciant el retard dels trens. La Marta, que fa sis anys que agafa el tren habitualment per desplaçar-se, lamenta que sempre hi ha la mateixa situació "per un motiu o altre" i que "ningú et dóna explicacions de res".

Falta d'inversions

Els treballadors d'Adif Tarragona han engegat aquest divendres la tercera jornada de vaga, en què reivindiquen més inversions i personal per garantir un bon manteniment de les instal·lacions. "L'única solució perquè tot funcioni i no hi hagi incidències és invertir en infraestructures i en personal", ha afirmat Sebastià en una concentració davant l'estació de Tarragona. Malgrat que la vaga es va convocar fa dos mesos i es fa en divendres alternatius, l'empresa encara no ha cridat el comitè de vaga per negociar, segons els treballadors.

Sebastià ha reconegut que "els usuaris són els grans perjudicats" i que "és normal que la gent s'indigni" quan recórrer el tram Tortosa-Tarragona costa tres hores. "Els usuaris no tenen culpa d'aquesta situació i, tot i que són molt soferts, l'increment de queixes dels usuaris de Renfe és considerable", ha apuntat.

Per Sebastià, les incidències registrades són degudes a les infraestructures. "La línia de Tortosa, des de Vandellòs fins a Tarragona, té unes instal·lacions de fa més de 40 anys, obsoletes", ha explicat el president del comitè d'empresa d'Adif, que ha detallat que quan hi ha una avaria i cal canviar la peça, els recanvis se serveixen en comptagotes. "Per a poder reparar, tenim greus problemes", ha dit.

La incidència de Mont-roig

Sobre l'avaria de Mont-roig, Sebastià ha apuntat que no se sap si es podrà reparar i que l'enclavament podria quedar inutilitzat durant "molt de temps". Segons ha detallat, Adif ha demanat suport a altres territoris per aconseguir reposicions d'aquelles peces danyades en l'incident, que es va registrar dilluns a la nit amb una manca de tensió i que un cop resolta va desembocar en petits incendis a les instal·lacions.

El president del comitè d'empresa ha recordat que la instal·lació, de 40 anys, "no té reposicions" i que estan a l'espera del corredor mediterrani, "que hauria d'haver estat funcionant des del 2007 i que encara no funciona". "Veurem si finalment s'acaba reparant o si es deixa l'avaria irreparable", ha dit Sebastià, que ha alertat que la conseqüència de no reparar-la seria la "cronificació dels retards" fins que entre en servei el corredor mediterrani.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También