Salut defensa que cal centralitzar l’atenció pediàtrica

El trasllat d’algunes especialitats del CAP Baix Ebre al CAP Roquetes és una mesura provisional que es mantindrà fins que no entri en funcionament l’edifici que es projecta annex a l’HTVC

19 marzo 2019 11:46 | Actualizado a 25 marzo 2019 11:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Departament de Salut referma que el trasllat d’especialitzats del CAP Baix Ebre al de Roquetes és una mesura del tot necessària per poder fer front a la centralització de l’atenció pediàtrica a Tortosa. Cal recordar que tota l’atenció pediàtrica de la ciutat de Tortosa es farà al CAP Baix Ebre a partir de la primera quinzena d’abril. Això comportarà que la pediatria que es realitza al CAP Temple i la que actualment es fa al CAP Baix Ebre, es realitzarà tota en aquesta segona ubicació, deixant la mateixa cobertura pediàtrica que hi ha actualment. 

Per oferir aquest servei, les especialitats d’anestèsia, clínica del dolor, oftalmologia i digestiu que es troben al CAP Baix Ebre es traslladen temporalment al CAP Roquetes. La gerent de la Regió Sanitària a les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, compareixia ahir davant els mitjans de comunicació per esclarir aquest tema que ha generat un gran debat en els últims dies al municipi. Lleixà va voler deixar clar que aquesta és una decisió meditada pel departament durant molt de temps, que és una mesura provisional i temporal i, especialment, que és una mesura que creuen molt necessària. «Si no concentréssim aquests professionals, no podríem donar aquesta atenció pediàtrica; i, al mateix temps, si disposéssim de suficients professionals, això no es faria. Si es fa és perquè és una necessitat».

Lleixà responia així a les declaracions que la setmana passada va realitzar l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, mostrant el seu rebuig al fet que es traslladin a Roquetes serveis del CAP. En aquesta línia, Lleixà apuntava que l’alcaldessa estava en tot cas assabentada de les intencions del departament d’aplicar aquestes mesures, i també destacava que l’objectiu és, en tot cas, «garantir l’atenció de tots els usuaris per part de professionals de l’atenció pediàtrica».

Lleixà també va esclarir que aquesta mesura és provisional, ja que depèn d’un projecte de construcció d’un edifici annex a l’Hospital Verge de la Cinta i la concreció del projecte està en aquests moments en fase de redacció.  En aquest nou espai se situarien, a banda d’alguns serveis del mateix hospital davant l’ampliació de les urgències, part de l’àrea de recursos humans que ara es troba al CAP Baix Ebre. Això ha de permetre el retorn de les especialitats que, un cop es completi el trasllat d’uns deu o quinze dies, es prestaran al de Roquetes des d’aquest pròxim abril.

Inversions pendents
Roigé mostrava la setmana passada el seu malestar, també, per la situació d’altres serveis sanitaris de la ciutat, com és el cas de la necessitat d’un aparcament a l’Hospital, al·legant que es tracta d’una inversió «mínima». Lleixà responia ahir destacant que «aquesta és una obra molt important i, tot i que encara no coneixem els pressupostos, sabem que no es tracta d’una obra menor».També en referència a la queixa de l’alcaldessa sobre la saturació del CAP de Jesús i la mesura que s’ha hagut de prendre de cedir unes aules de l’escola de música per habilitar aquests serveis. Lleixà va voler remarcar ahir que la construcció d’un nou CAP a Jesús és un tema que s’està valorant i, també apuntava que «si augmentem els minuts d’atenció de persones necessitem també més metges». 

Comentarios
Multimedia Diari