Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Sant Magí aposta pel Mercat Central i estrena la Petita Remullada

Més aigua i el concert de Cimarron i CatRock són algunes de les apostes de les festes patronals d’enguany, quan es començarà a fer palesa la descentralització dels actes

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge d'arxiu de la Revetlla Remullada a la Plaça del Rei

Imatge d'arxiu de la Revetlla Remullada a la Plaça del Rei

Sis dies i més de 230 actes conformen el programa de les festes de Sant Magí, que enguany donaran més protagonisme a l’aigua i aposten per la descentralització, situant la Plaça Corsini i el seu entorn com un dels punts neuràlgics d’aquesta festa major.

L’aigua serà un dels elements centrals. També pels més petits, que enguany podran gaudir de la Petita Remullada. Aquesta anirà dirigida a aquell públic que, any rere any, gaudien de la festa acompanyant la família. Per aquest motiu, s’ha decidit emular la mateixa festa, amb els elements característics del Càntir, la Síndria, la Petxina i el Carro que van treient aigua, però en una altra hora del dia que d’una banda no impedís als més petits formar-hi part, nens i nenes de fins a 12 anys, i de l’altra alliberar la Remullada d’una gran part dels assistents i així incrementar-ne la seguretat. 

Obligarà a un canvi de ferradures dels cavalls, que enguany seran de plàstic

Tot i que aquesta proposta feia temps que era damunt la taula, el Consistori tarragoní, assegura que resultava inviable pel fet que mullava el terra perquè a la tarda, hores més tard, s’hi pogués posar la sorra perquè hi poguessin passar els carros amb l’aigua provinent de la Brufaganya, ja que els cavalls que els arrosseguen podrien relliscar. Finalment enguany s’ha solucionat el problema amb un canvi de ferradures dels cavalls abans de començar el darrer tram fins a Tarragona, que passen de portar-les de ferro com és habitual a un material molt més resistent de plàstic que garanteix funcionar correctament en tot tipus de terrenys i no requereix d’una base de sorra per caminar sense relliscar. 

Així doncs, els nens i nenes de fins a 12 anys, el divendres 18 a les 12h del matí  a la Plaça del Rei podran a participar de La Petita Remullada, que s’espera que sigui un èxit i passi a formar part de la programació anual. Altres actes relacionats amb l’aigua i dedicats als més petits i a tota la família són el ja famós tobogan o d’altres espectacles per nens i nenes organitzats per les colles castelleres. 

L’aigua també arribarà amb d’altres propostes com la TarrAQUAnins, un espectacle d’aventures aquàtiques que ens proposen els Tarraconins, que es farà al vestíbul del Teatre Tarragona. Així mateix, el dissabte 12 amb els Xiquets a la Plaça del Rei,  amb música i diversió per als més petits; amb La Jove, que instal·laran el dimecres 16 el Gran Tobogan Aquàtic Lila a la Baixada de la Peixateria i finalment la Festa de l’Aigua del Barri del Port, oberta també per a tots els públics a la Plaça dels Carros.

Gossos, Fito Luri i Joan Reig, alguns dels protagonistes a la Capsa de Música

Tanmateix Sant Magí comptarà amb tots els actes de caire més tradicional, així com cites ja ineludibles, com són la Sindriada amb el concert de la cançó de l’estiu dels Mostassa o la cinquena edició de la Watermelon, que enguany es faran a l’entorn del Mercat Central, amb una doble voluntat: d’una banda recuperar un escenari emblemàtic de la ciutat on fer-hi tot tipus d’actes festius i culturals, i de l’altra alliberar La Part Alta d’una part de la programació que no és imprescindible dur a terme allí. 

La participació de les entitats
D’entre les entitats destacades que programen per Sant Magí podem parlar de la Imaginada, que enguany celebra el 9è any consecutiu, que continuaran proposant tot tipus d’activitats a través del seu projecte autogestionat, als Jardins del Camp de Mart. 

L'Ajuntament demanda que es compleixin els horaris i s'utilitzi el got reutilitzable

La música també tindrà el seu lloc, enguany posant èmfasi a la nit del 18è Festival de l’Associació de Músics de Tarragona amb Gossos, Fito Luri i Joan Reig entre d’altres el diumenge 13 d’agost a partir de les 20h a la Capsa de Música de la ciutat. Pel que fa a la revetlla, aquesta anirà a càrrec de Cimarron i CatRock.

Sant Magí 2017 compta amb diferents novetats logístiques, com són les condicions d’horaris que hauran de complir les diferents entitats que organitzen actes per la festa, així com la nova proposta de l’Ajuntament d’implantar l’obligatorietat dels gots reutilitzables en totes les terrasses habilitades durant els dies de festa. 

Temas

Comentarios

Lea También