Sant Magí augura grans estrenes per part de les quatre colles de Tarragona

La Jove busca el gamma extra. Xiquets vol els nou pisos. El dos, el gran repte dels de Sant Pere i Sant Pau i el Serrallo

19 agosto 2019 06:20 | Actualizado a 19 agosto 2019 07:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Avui és la primera d’una de les grans diades castelleres del calendari de les colles de la ciutat. Totes quatre han estat treballant aquestes últimes setmanes per arribar a un Sant Magí ambiciós.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona enfila aquest final d’agost amb grans aspiracions i busca estrenar el primer gamma extra en forma de 5de9 amb folre. Castell que li porten molt de rodatge tant a l’assaig, on li van arribar a col·locar sisens, i a plaça havent descarregat fins a dotze 5de8. El 9de8 seria un altre dels objectius que ja el van fer per la diada de les Neus de Vilanova i li sumarien un bàsic de nou i el pilar de set amb folre. Entre el seu ventall de castells estan acabant d’ultimar el 2de9 amb folre i manilles i el 3de10 amb folre i manilles. Castells que els agradaria portar a plaça abans d’acabar el mes.

Els Xiquets de Tarragona busquen recollir els seus fruits d’una temporada de gran treball amb els castells bàsics de vuit apostant avui per una tripleta d’estrenes. El principal objectiu és estrenar el primer castell de nou pisos de la temporada en forma de 3de9 amb folre. Castell que li tenen moltes ganes i que a l’assaig li han col·locat sisens en nombroses ocasions. Un altre gran repte és el 5de8, estructura que l’han treballat al llarg de la temporada arribant a col·locar acotxadors en diversos assajos i descarregant-ne fins a nou 5de7 a plaça. Com a tercer castell podrien atacar al primer 7de8 del seu historial, castell que ja intentaren el 2018 però que no quallà. En ronda de pilars descarten el pilar de sis i, segurament, el faran de cinc.

Revalidar és el gran objectiu

La Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau ve pletòrica d’un dels seus moments més màgics recuperant el pilar de set amb folre després que quedés en carregat el Sant Magí passat. Tot i que ja el van aconseguir ara fa pocs dies per la diada de Sant Roc, l’espadat de set no entra dins de les intencions dels de la camisa verda i li donaran forma de sis. El seu gran objectiu serà revalidar el 2de8 amb folre, castell que van descarregar per primera vegada en la seva història ara fa just un any per la mateixa diada. L’actuació la complementaran amb els bàsics de vuit.

Els Xiquets del Serralo també arriben forts després d’estrenar aquest cap de setmana el 5de7. Castell que els ha servit per treure’s la pressió i poder fixar el seu atac amb el 2de7, estructura que la van descarregar l’any passat fins a tres vegades, una d’elles per Sant Magí. Avui els del barri mariner volen un altre cinc, el 4de7 amb el pilar i clouran amb el pilar de cinc. El 3de8 arribarà més endavant, ja que per motius laborals no tenen els efectius necessaris. Tot i així, el 3de7 net ja l’han descarregat en nombroses ocasions a l’assaig. Castell que juntament amb el pilar de sis són estructures que podrien esdevenir realitat aquesta temporada.

Comentarios
Multimedia Diari