Sant Magí recupera las 'Contalles' y la Baixada de l'Aigua

Seran unes festes que s’assemblaran més a les del 2020 que a les del 2019, tot i que es recuperen alguns dels actes tradicionals, com la Baixada de l’Aigua

15 julio 2021 18:40 | Actualizado a 16 agosto 2021 17:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tarragona es prepara per viure unes festes de Sant Magí adaptades a la pandèmia, però amb la recuperació d’algunes cites destacades per la ciutat. En l’àmbit més tradicional, es tornarà a viure les Contalles i la Baixada de l’Aigua. Les festes giraran al voltant de quatre propostes culturals, com són la iMAGInada, el Minipop, el Festival de l’Associació de Músics de Tarragona i la iniciativa del Casal Popular Sageta de Foc al Parc Saavedra. Pel que fa als grans concerts organitzats per l’Ajuntament, destaquen Sopa de Cabra –dia 16 d’agost–, i Miki Núñez –dia 17–.

El Teatre Auditori Camp de Mart tornarà a ser el centre neuràlgic de les Festes de Sant Magí, com també ho va ser l’any passat. El jardí de la Casa Canals, amb els espectacles familiars de Tarraquanins –del 16 al 18 d’agost–, el Parc Saavedra, amb l’oferta cultural del Casal Popular Sageta de Foc, i el Pont del Diable, que tornarà a ser paratge privilegiat per gaudir de concerts, són altres dels espais de la festa.

Per la seva banda, la regidora de Cultura i Festes, Inés Solé, va destacar, durant l’acte de presentació del programa, que serien unes festes adaptades a la situació actual, «inclusives, descentralitzades, obertes a tots els públics i amb perspectiva de gènere». Solé va explicar que es posarà en marxa el recentment aprovat protocol davant d’agressions, violències sexuals i lgifòbiques. Hi haurà Punt Lila i Arc Iris de forma permanent.

A més, la regidora va demanar a la ciutadania responsabilitat en les reserves d’entrades i invitacions als actes de les festes. «Si una persona ha reservat i finalment no hi pot anar, que alliberi l’entrada. És una pena veure butaques lliures i gent que es queda a fora», explicava Solé, després de l’experiència de la Santa Tecla passada. Les entrades dels grans concerts ja fa temps que estan a la venda, i les invitacions de les Contalles, del Festival de l’Associació de Músics i de l’oferta dels Tarraquanins, sortiran a la venda el pròxim 28 de juliol, a partir de les onze del matí, al portal entrades. tarragona.cat.

Actes destacats

Els Portants recuperen la Baixada de l’Aigua de Sant Magí, però no es farà la tradicional entrada amb carros a la ciutat. Els càntirs es podran aconseguir a vuit punts dividits per tota la ciutat, seguint l’organització de l’any passat.

Com des de fa 13 anys, la iMAGInada tornarà a tenir un paper clau en aquestes festes. Quatre dies en què aquest espai per a la llibertat d’expressió oferirà un ventall d’actes programats per a tots els públics, amb l’espectacle inaugural protagonitzat per Monstres de la Cia. Riguel.

Enguany, com a novetat, el Minipop posarà el punt final a les festes. La cita és el dia 21 i 22 d’agost, amb noms com Albert Jordà, Joan Colomo i The Crab Apples, entre altres. La 22a edició del Festival de l’Associació de Músics de Tarragona, amb Maruja Limón i els Nerea Bassart Trio –i altres–, i el recital de cantautors i músiques d’autors al Parc Saavedra, contemplen l’oferta festiva, que durarà des del dia 12 d’agost fins al 22.

Comentarios
Multimedia Diari