Sant Pere i Sant Pau tanca el cercle del carro gros amb el barri

Vint-i-tres anys després de carregar-lo, completen per primer cop el 4de8 a les festes del seu barri. Al Serrallo, la colla local repeteix els millors registres de la temporada i els Xiquets fan els bàsics de vuit

01 julio 2018 12:26 | Actualizado a 02 julio 2018 17:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les diades en honor a Sant Pere als barris tarragonins del Serrallo i Sant Pere i Sant Pau eren les cites destacades del dissabte casteller a la demarcació. De fet, totes dues actuacions comptaven amb presència d’altres colles del territori, com els Xiquets de Tarragona, els Castellers d’Altafulla i els Xiquets de Vila-seca. 

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau arribaven a la festa major del seu barri amb l’objectiu de mantenir l’excel·lent nivell mostrat les darreres setmanes a plaça. Després de completar la primera clàssica de vuit pisos de la temporada el diumenge passat a la plaça de la Font, els deDavid Lobo volien tornar a fer, com mínim, un nou doblet amb el 3 i el 4de8 descarregats. I així va ser.

Els de la camisa verda obrien plaça amb el millor castell de la tarda, el 3de8. El tres va mostrar molt bona factura, amb una execució idèntica a la de la setmana passada. Els del barri cooperativista dominen l’estructura. 

A la segona ronda arribava el torn del 4de8. L’any 1995 els de Sant Pere i Sant Pau el carregaven per primer cop al seu barri i ahir, tot i treballar-lo als pisos superiors a la descarregada, el completaven per primer cop al seu barri. 23 anys després, els tarragonins tancaven el cercle que els va obrir les portes als castells de vuit, que ara sovintegen.

A la tercera ronda completaven un bon 5de7, castell que treballen per pujar un pis més, qui sap si aquesta mateixa temporada. Van tancar la seva diada amb una imatge ben curiosa: els tarragonins completaven un pilar de 5 a l’antiga, sense que el jove segon Pau Sosa agafés amb els braços al terç de l’estructura. Poques colles realitzen variacions com aquesta, de fet els darrers anys només se’ls recorda als Castellers de Terrassa. Van tancar amb tres pilars de 4. 

Al seu costat els Xicots de Vilafranca completaven el 2de7 a la primera ronda, per seguir amb el 4de7 amb el pilar i tancar amb el 3de8, que demana un pis més ben aviat. Els Xiquets de Vila-seca seguien rodant castells de sis descarregant el 3de6, el 3de6 amb el pilar i el 4de6, a més d’un pilar de quatre. 

Rodatge al Sant Pere del Serrallo

La plaça de Sant Magí del barri del Serrallo acollia la diada de Sant Pere amb la participació dels Xiquets de Tarragona i els Castellers d’Altafulla. Els Xiquets del Serrallo completaven el guió previst i repetien el resultat de la diada de Sant Joan, els millors registres blau marí d’enguany: 4de7, 4de7 amb el pilar després d’un intent desmuntat i 3de7. Van tancar amb un vano de cinc. Els Xiquets de Tarragona aixecaven el peu de l’accelerador i completaven el 4de8 i el 3de8, castells que els han de servir per tornar a rodar les estructures bàsiques i atacar castells superiors. Van tancar amb el 4de7 amb el pilar i un pilar de cincs acompanyat de quatre pilars de 4. Els Castellers d’Altafulla van descarregar el 3de6, el 3de6 amb l’agulla i el 2de6 a més d’un pilar de 4 per sota. 

 

Comentarios
Multimedia Diari