Suspesa, per segon any, la processó de Divendres Sant

L’Agrupació assegura que hi haurà actes alternatius «estàtics i telemàtics». A principis de febrer, es donarà a conèixer el programa

26 enero 2021 06:50 | Actualizado a 26 enero 2021 07:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Per segon any consecutiu, la Covid-19 torna a deixar a la ciutat sense Setmana Santa. L’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Tarragona (AASST), conjuntament amb les tretze entitats que en formen part, l’Arquebisbat i l’Ajuntament, van enviar ahir un comunicat anunciant la suspensió de tots els actes tradicionals que impliquin aglomeracions de persones al carrer. Per tant, de manera oficial, la cita més representativa de la festivitat, la processó del Sant Enterrament del Divendres Sant, queda cancel·lada. «Tot i la situació, aquest any celebrarem la Setmana Santa amb actes i esdeveniments alternatius», explicava ahir el president de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Tarragona, Francesc Seritjol, qui afegia que «els actes s’han encarat des d’una vessant didàctica i difusora d’aquesta tradició tan arrelada a la nostra ciutat».

Tant l’Agrupació com la resta d’entitats, fa mesos que preparen actes estàtics i telemàtics de caràcter general, seguint al peu de la lletra totes les mesures sanitàries que estableixi en un futur el Procicat.

La primera setmana de febrer es farà públic el programa d’actes per aquesta Setmana Santa, on constaran totes les activitats confirmades per les diverses entitats que conformen l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Tarragona, amb la possibilitat d’alguna modificació vista l’evolució sanitària en la qual ens trobem.

Coordinació de les entitats

«Esperem poder comptar amb la màxima participació en aquests actes, desitjant que l’esforç d’innovació realitzar tingui una bona acceptació i continuïtat els pròxims anys», assegurava Seritjol, qui destaca la bona feina i la coordinació amb la resta de confraries. Cal recordar que la Setmana Santa va ser una de les primeres festivitats que es va decidir suspendre l’any passat amb l’arribada de la pandèmia.

Comentarios
Multimedia Diari