Tarraco Viva supera la ressaca de la celebració del bimil·lenari d'August i incrementa la seva projecció

Màxima satisfacció dels organitzadors per l'augment de l'interès internacional i els milers d'espectadors del festival

19 mayo 2017 22:47 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Després de l'edició 2014, coincident amb el bimil·lenari d'August en què la Tarraco Viva es va allargar i va estrenar el 90% de les propostes, el repte aquest any era seguir amb l'increment de públic i l'interès pel festival mentre es retornava "a la normalitat". Com ha destacat la regidora de Cultura de Tarragona, Begoña Floria, les dades avalen que s'ha aconseguit. 157 acreditacions per a la premsa -xifra rècord per al festival-, més delegacions que mai d'arreu del món interessades en el certamen, i molt i molt públic. A l'espera del recompte definitiu, indicatius com l'exhauriment de les entrades en tots els espectacles de pagament, evidencien que el nombre d'espectadors segueix creixent.

Els organitzadors de la Tarraco Viva han destacat la gran afluència qu hi ha hagut de persones de Barcelona i de l'àrea metropolitana i ho han atribuït a la gran difusió que s'ha fet del festival en els mitjans de comunicació nacionals. També hi ha hagut una assistència de públic estranger provinent sobretot de França, Itàlia o Estats Units, entre d'altres països. La regidora de Cultura, Begoña Floria, ha assenyalat també la projecció que tindrà el festival després que hi hagi hagut una gran presència de mitjans, la més nombrosa de la història del festival, amb 157 acreditacions de premsa. Floria també ha destacat l'increment de visitants interessats en la gestió del patrimoni des de la vessant de la divulgació i ha remarcat la presència, a Tarragona, d'un equip del ministeri de Cultura d'Albània, un del Museu d'Àustria Carnuntum o investigadors de la Universidade Estadual de Campinas de São Paulo, Brasil.

Les fortes ràfegues de vent de divendres a la demarcació van fer patir per algunes de les representacions i propostes del cap de setmana però dels més de 400 actes d'aquesta edició, només 3 van haver de ser suspesos a causa del vent. La resta d'actes s'han desenvolupat amb normalitat. En les representacions i recreacions històriques de la Tarraco Viva hi ha participat prop de mil tarragonins. Les entrades dels espectacles de pagament es van exhaurir, un indicatiu per a Floria que l'assistència de públic igualarà o superarà les d'edicions anteriors. Les dades oficials es donaran la propera setmana.

"Pensem que ha estat una de les millors edicions de la història i que consolida el model que amb l'any August vam enfocar de cara el projecte cultural Jocs del Mediterrani 2017 que estarà molt basat en aquesta manera d'explicar la història que és la Tarraco Viva", ha dit la regidora de Cultura. El director del festival Magí Seritjol, ha recordat que enguany s'oferien 50 novetats i que la resta d'actes repetien respecte l'any passat en què es van estrenar el 90% de les propostes. "Hem tornat a l'edició normal. La política del festival és repetir dos o tres anys el actes perquè ningú pot veure els 400 actes que fem", ha dit. "Estem bé, estem en la línia de 2012 i 2013 perquè 2014 va ser especial. Tornem a la normalitat però amb progressió i penso que al 2017 farem un creixement exponencial del festival, de la ciutat i de la cultura tarragonina", ha afegit Seritjol.

 

Aquest diumenge a la tarda s'ha fet la cloenda amb una de les novetats que es presentaven en l'edició d'aquest any del festival cultural de Tarragona, els 'Diàlegs amb la història'. Ha estat un debat sobre el llegat d'August, qui va crear un sistema polític que entre reformes va durar més quatre segles. Hi ha participat Joaquin Ruiz de Arbulo, Victor Amela, Toni Puig, Joan Gómez Pallarès i Xavier Bru de Sala.

Comentarios
Multimedia Diari