Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Tarragona embotella aigua de l'aixeta per motivar-ne el seu consum

Només un 9% dels tarragonins beuen de l'aixeta

ACN

Whatsapp
Primer pla de la nova planta embotelladora d'Ematsa, l'empresa d'aigües de Tarragona, i de l'instant en què s'omple d'aigua una de les ampolles en la cadena de producció. Foto: ACN

Primer pla de la nova planta embotelladora d'Ematsa, l'empresa d'aigües de Tarragona, i de l'instant en què s'omple d'aigua una de les ampolles en la cadena de producció. Foto: ACN

L'Ajuntament de Tarragona embotella l'aigua de boca a fi de poder donar resposta en casos d'avaria i emergències, però, sobretot, per promocionar-ne el seu consum, en una iniciativa que es considera pionera a Catalunya. Segons una enquesta de la mateixa empresa municipal d'aigües de Tarragona, Ematsa, només un 9% de la població beu aigua de l'aixeta, però per altra banda, gairebé un 40% opta per gerres de filtratge. Aplicant un sistema similar, però a gran escala, el laboratori d'Ematsa acaba d'estrenar una planta embotelladora que depura l'aigua del clor, amb una capacitat de producció de fins a 400 ampolles/ hora. Les botelles, de 0'5 i 2 litres, degudament etiquetades, seran gratuïtes i es distribuiran a clients afectats per talls de subministrament d'aigua de llarga durada, així com també en esdeveniments esportius.

Predicant amb l'exemple, als plenaris i despatxos de l'Ajuntament de Tarragona ja només s'hi pot trobar aquesta aigua de l'aixeta, envasada a les instal·lacions d'Ematsa. S'estima que en un any en faran falta unes 12.000 ampolles de 2 litres per cobrir les necessitats d'abonats que pateixin talls de subministrament llargs, ja siguin planificats o per una emergència imprevista. 

A part de cobrir aquest servei bàsic, però, l'Ajuntament busca convèncer una població tradicionalment poc avesada a veure de l'aixeta. La proximitat amb el mar, i anys de convivència amb una aigua dura de gust salat, han acabat fent que més del 50% de la població prefereixi comprar aigua mineral embotellada. 

Ematsa és la primera empresa d'aigües de Catalunya a tenir una planta embotelladora d'aquestes característiques i amb aquest objectiu de promocionar el consum d'aigua de l'aixeta. A Espanya només se'n té constància d'una planta a Madrid i una altra a Valladolid.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También