Tarragona insisteix en tirar endavant un museu de la seva Setmana Santa

Una nova processó de la confraria del Cristo del Buen Amor i el replantejament de la recollida dels passos, principals novetats d'enguany

19 mayo 2017 20:18 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El nou regidor de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Josep Maria Prats, ha insistit aquest divendres en la possibilitat de posar en valor la Setmana Santa de la ciutat a través d'un museu. "A mi m'agradaria que tot el gran patrimoni de la Setmana Santa de Tarragona pogués ser visitable tot l'any, i no només fos un aparcament de passos", ha exposat. En aquest sentit, ha assegurat que si es pot tirar endavant la iniciativa, des del consistori es facilitarà. Pel que fa a la programació de la festivitat d'enguany s'incorporen diverses novetats, tal com ha detallat el president de l'Agrupació d'Associacions de Setmana Santa de Tarragona, Joaquim Julià. Entre altres, destaquen una nova processó de la confraria del Cristo del Buen Amor i el replantejament de la recollida dels passos.

Josep Maria Prats ha tornat a parlar del museu de la Setmana Santa tarragonina, "no com a simple lloc d'exposició", sinó com a "espai actiu i motor de cultura", que fos atractiu tant per a escoles com per aquells visitants de la ciutat interessats en aquest patrimoni.

El regidor de Cultura ha fet aquestes declaracions en la roda de premsa de presentació del cartell i els actes de la Setmana Santa d'aquest 2016. Una festivitat que enguany arriba amb diverses novetats. Una d'elles és una nova processó de la confraria del Cristo del Buen Amor, que tindrà lloc Dissabte de Passió al vespre i que portarà un dels seus passos per la zona del carrer Reial i la plaça dels Infants. Una altra novetat és el replantejament de la recollida dels passos de Divendres Sant, abans de la processó del Sant Enterrament, que es preveu que es pugui escurçar una hora fent que els passos entrin a la plaça del Rei –punt d'inici del recorregut– sense haver d'esperar els armats.

Així mateix, es canvia de dia i de lloc el pregó de la Setmana Santa, que es farà una setmana abans, el diumenge anterior a Diumenge de Rams, i a l'església de Sant Agustí enlloc de a l'Ajuntament de Tarragona. Enguany anirà a càrrec del director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, Enric Vendrell, i el seguirà un concert. A més, al març s'inauguraran noves senyalitzacions de les cinc esglésies de la ciutat que alberguen passos de la Setmana Santa, amb codis QR i panells informatius.

El cartell de la festivitat és una fotografia de Lluís Amenós que capta el pas dels penitents de la processó de Divendres Sant per la portalada del seminari de Tarragona. Tant Prats com Julià han lloat la imatge. Pel primer, "resumeix molt bé la Setmana Santa de Tarragona", representant "silenci, recolliment i esperit d'oració". Pel segon, mostra "un tret molt distintiu" de la celebració i demostra "introspecció i espiritualitat".

Comentarios
Multimedia Diari