Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Tarragona vol agradar els creueristes i demana la implicació dels establiments

Signat un nou conveni que planteja criteris al centre comercial de la ciutat, com ara l'obertura en diumenges

ACN

Whatsapp
Pla obert del creuer 'Viking Sea' a Tarragona el 4 de setembre de 2016. Horitzontal.

Pla obert del creuer 'Viking Sea' a Tarragona el 4 de setembre de 2016. Horitzontal.

Tarragona vol agradar els creueristes que arriben a la ciutat i que, després de la seva estada, facin bona propaganda. Ja fa temps que Tarragona, amb el lideratge del Port, estudia com treure més profit de la volada que ha agafat el turisme de creuer. Vist que enguany s'ha doblat el nombre de creuers -un total de 22 respecte els 11 del 2015-, i que l'any vinent es podrien tornar a doblar, l'Ajuntament busca convèncer el centre comercial de la ciutat, on hi ha uns 1.500 establiments, d'actuar com a Zona d'Acolliment dels Creueristes (ZAC). El consistori demana un esforç a botigues i locals de restauració perquè obrin en migdies, festius o diumenges en els quals estigui prevista l'arribada de creuers per donar imatge de dinamisme, tal com ja es fa a la Part Alta. Aquest dimecres s'ha signat un conveni que fixa un seguit de compromisos per als establiments que vulgui adherir-se a aquest projecte de la ZAC. Una de les primeres accions serà la definició d'un plànol informatiu de la zona.

Disposar d'aquest planell i acreditar els establiments adherits amb un distintiu seran les primeres actuacions que es duran a terme, en el marc d'aquest nou conveni signat aquest dimecres entre l'Ajuntament de Tarragona, la Cambra de Comerç, PIMEC a Tarragona, l'associació de comerciants Via T Botiguers de Tarragona, l'Associació de Venedors del Mercat Central, Unió d'Empresaris Voltants del Mercat, l'Associació de Restauradors de la Part Alta i Tarracogust Agrupació d'Hosteleria de l'eixample de Tarragona.

"Hem d'aconseguir que els comerços obrin més hores, és un tema complicat, però hi lluitarem perquè els resultats, si bé a curt termini no hi són, cal creure-hi en el futur, perquè serà molt bo per a Tarragona", ha afirmat el president de l'associació de comerciants Via T, Salvador Minguella. Així, es planteja estendre a tota la zona centre l'obertura en migdies i festius i/o diumenges, que ara fan la gran majoria de comerços de la Part Alta -que és zona d'interès turístic. El consistori estudia ampliar aquesta categoria a tota la ZAC.

A part d'adaptar-se a horaris als quals no estan habituats, els comerços s'haurien de comprometre a reforçar el coneixement d'idiomes per atendre els clients i donar-los la màxima informació i suport, així com tenir alguns detalls, com col·locar als aparadors missatges de benvinguda en la seva llengua, segons ha posat d'exemple la regidora de Comerç, Elvira Ferrando, la qual ha garantit que el projecte reportarà més negoci. A tall d'exemple, només a l'any 2015 els creueristes van suposar un impacte d'uns 730.000 euros.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También