Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Tarragona y Reus acullen una jornada sobre voluntariat internacional

La especialitat tractada serà la de l'àmbit de la medicina 

Diari de Tarragona

Whatsapp
Les cooperants de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata al Perú.Foto: Cedida

Les cooperants de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata al Perú.Foto: Cedida

Els propers dies 8 i 9 de maig, Tarragona i Reus acolliran una jornada que amb el nom "Experiències de voluntariat internacional" recull l'experiència de voluntariat desenvolupada per diferents professionals del Camp de Tarragona arreu del món.

L'objectiu és sensibilitzar els professionals sanitaris, i la població en general, sobre la percepció i els recursos relacionats amb la salut, alhora que també es vol incentivar i promoure el voluntariat internacional.

Tant el dia 8 com el dia 9 de maig, s'explicaran tres experiències. En primer lloc, la d'Emili Vives, otorinolaringòleg i cooperant amb una ONG de Nicaragua des de fa 10 anys, que explicarà la seva experiència en la localitat de San Ramón d'aquell país i el periodista tarragoní Enric Pujol que explicarà en que consisteix el voluntariat.

També la de d’Ainhoa Leunda, Irene Renovell i Núria Monferrer, residents de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata que l'estiu passat van participar en un projecte de voluntariat en salut mental a Puerto Maldonado (Perú).

I per últim, la de Míriam Domingo, pediatra del CAP Salou, que contrastarà la seva experiència al Camerun i en un camp de refugiats de Grècia.

La jornada del dia 8 tindrà lloc a la seu del Col·legi de Metges de Tarragona i el seu president, Fernando Vizcarro, farà l'obertura mentre que l'endemà a Reus l'Aula Magna de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut acollirà la jornada, i l'obertura la farà Joaquín Escribano, vicedegà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV.

En aquests dos actes també intervindran Gemma Ruiz, presidenta de l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut (Junta de Reus-Tarragona), i Patricia Guzmán, copresidenta del Consell d’Estudiants de la URV.

"Experiències de voluntariat internacional" està organitzada per l'Hospital Universitari Institut Pere Mata amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona i la Universitat Rovira i Virgili, i també compta amb la participació de l'Associació d'Estudiants de Ciències de la Salut i del Consell d'Estudiants.

Temas

Comentarios

Lea También