Turull diu que Valls representa els millors valors per culminar el procés

‘Davant els reptes que tenim, en un moment històric en què el país haurà de decidir quin futur vol, que la força, equilibri, valor i seny ens orientin’, diu durant l’acte inaugural de la Firagost

02 agosto 2017 09:01 | Actualizado a 02 agosto 2017 09:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El conseller de Presidència, Jordi Turull, va posar ahir d’exemple els valors que identifiquen la Firagost de Valls, la mateixa ciutat i la seva tradició castellera per culminar el procés independentista. Segons Turull, l’arrelament i la diversificació que caracteritzen aquesta fira agrícola de Valls han fet que Catalunya «sigui un país de primera» i haver superat «els moments més difícils».

«Davant els reptes que tenim, en un moment històric en què el país haurà de decidir quin futur vol, que la força, equilibri, valor i seny ens orientin en aquests mesos tan transcendents», va declarar Turull, durant l’acte inaugural de la Firagost, ahir a la tarda a la sala de plens de l’Ajuntament de Valls.

Posteriorment el conseller va fer un recorregut per la zona firal, que ocupa més de 40.000 metres quadrats a l’aire lliure, entre carrers i places, la qual cosa representa més d’1,5 quilòmetres d’estands i parades al centre de Valls.

Amb la presència de més de 350 expositors, Valls es converteix, durant dos dies, en la capital dels productes del camp, en un aparador de productes del camp, maquinària agrícola, vins, caves i ceràmica. La Firagost es va posar en marxa ahir a les deu del matí, però no va ser fins a les set de la tarda que es va fer l’acte inaugural presidit pel conseller Turull. Es preveu que visitin la Fira 100.000 visitants d’arreu de Catalunya i fora del país.

La zona firal ocupa més de 40.000 metres quadrats a l’aire lliure, entre carrers i places

A les cinc de la tarda es feia la Trobada de Puntaires amb la participació d’unes 300 puntaires vingudes de diverses contrades. Paral·lelament a es sis de la tarda es feia la Mostra de cerveses Artesanes elaborades a la comarca.

Un acte que enguany celebrava la setena edició a la plaça de l’Oli era el Tast de Productes Fet a l’Alt Camp. Enguany de cada tiquet, dos euros anaven destinats a fins solidaris.

Com és habitual durant la Firagost se celebren diferents competicions. Primerament a les vuit del vespre tenia lloc el Pati el concurs de beure en porró. També es va celebrar el concurs d’arrossegament amb trineu al Kursaal.

Un altre concurs que té molt de ressò per la Firagost i que enguany celebrava la 32a edició és el concurs de saques d’avellanes. Aquest consisteix a portar una saca de 58 quilos a l’espatlla, amb un recorregut de 1500 metres amb la sortida i arribada a la plaça de l’Estació. A més, també tenia lloc la 27a cursa femenina de portadores de mitges saques d’avellanes amb saques de 28,800 quilos.

També trobem l’exposició de bonsais situada al Pati de Sant Roc i la Mostra de Food Trucks. Enguany trobem una novetat dins la Firagost 2017: una fira fora estocs i outlet que s’acabarà avui al final de la jornada. Estarà situada a la plaça de la Vallvera i ho organitza el comerç de Valls i els establiments de moda, complements i roba per a la llar i que compta amb activitats diverses. Un nou aparador comercial a l’aire lliure. Es preveu que avui hi hagi una forta participació ciutadana.

Comentarios
Multimedia Diari