Un exdirector d'Infraestructures.cat i 5 empresaris compareixen dijous davant del jutge del 3%

Aquestes set citacions, la d'aquest dimecres i les d'aquest dijous, es corresponen amb la peça separada número 3 de la macrocausa judicial, que segueix secreta, del total de nou que acumula el cas, han informat fonts judicials

19 mayo 2017 16:22 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'exdirector d'Infraestructures.cat Josep Antoni Rosell i cinc empresaris estan citats per declarar aquest dijous davant del jutge d'Instrucció 1 del Vendrell que investiga el cas 3%, de suposat finançament il·legal de CDC a través de donacions d'empresaris a canvi de concessions d'obra pública.

A més de Rosell, està previst que compareguin els empresaris Félix Pasquina --Pasquina--, Francesc Xavier Tauler --exconseller delegat de Copisa-- i Juan Luis Romero --de Rogasa--, als quals s'uniran els dos investigats que estaven citats per aquest dimecres però que han estat ajornats per problemes d'agenda dels seus advocats: Sergio Lerma i Josep Manel Bassols, de la constructora Oproler.

Aquest dimecres ha comparegut en aquest jutjat l'extresorer de CDC Andreu Viloca, que s'ha negat a declarar i ha marxat sense fer cap declaració a la premsa.

L'estada dins del jutjat de Viloca --que també era administrador de Catdem, la fundació a través de la qual CDC rebia els pagaments presumptament irregulars dels empresaris-- ha estat molt breu ja que, una vegada se li han llegit els seus drets, ha decidit acollir-se al seu dret a no declarar, segons han explicat a Europa Press fonts judicials.

Aquestes set citacions --la d'aquest dimecres i les d'aquest dijous-- es corresponen amb la peça separada número 3 de la macrocausa judicial --que segueix secreta-- del total de nou que acumula el cas, han informat fonts judicials.

Els fiscals Fernando Bermejo i José Grinda consideren que Viloca era la persona que a CDC portava el control de les licitacions, adjudicacions i els concursos d'obres públiques de les institucions controlades pel partit.

Segons el comunicat enviat per la Fiscalia Anticorrupció el 2 de febrer quan van detenir 18 persones per aquest cas --incloses algunes de les ara citades--, la investigació ha acreditat que Viloca és qui presumptament controlava de forma sistemàtica els pagaments, que, si es confirma, serien suborns sota l'aparença de donacions, a través de les fundacions CatDem i Fòrum Barcelona.

Els investigadors sospiten que les empreses investigades presumptament obtenien licitacions públiques a canvi de donacions a la fundació Catdem, de l'òrbita de CDC.

Segons la Fiscalia, es va constatar com aquestes empreses efectuaven l'oportuna donació a CatDem, tant en proximitat a la publicació de les licitacions com immediatament posteriors a l'adjudicació.

Comentarios
Multimedia Diari