Más de Tarragona

Un exdirector d'Infraestructures.cat i 5 empresaris compareixen dijous davant del jutge del 3%

Aquestes set citacions, la d'aquest dimecres i les d'aquest dijous, es corresponen amb la peça separada número 3 de la macrocausa judicial, que segueix secreta, del total de nou que acumula el cas, han informat fonts judicials

EFE

Whatsapp
Imatge d'arxiu del director general d'Infraestructures.cat, Josep Antoni Rosell, accedint als jutjats del Vendrell, envoltat de càmeres el 2015. Foto: ACN

Imatge d'arxiu del director general d'Infraestructures.cat, Josep Antoni Rosell, accedint als jutjats del Vendrell, envoltat de càmeres el 2015. Foto: ACN

L'exdirector d'Infraestructures.cat Josep Antoni Rosell i cinc empresaris estan citats per declarar aquest dijous davant del jutge d'Instrucció 1 del Vendrell que investiga el cas 3%, de suposat finançament il·legal de CDC a través de donacions d'empresaris a canvi de concessions d'obra pública.

A més de Rosell, està previst que compareguin els empresaris Félix Pasquina --Pasquina--, Francesc Xavier Tauler --exconseller delegat de Copisa-- i Juan Luis Romero --de Rogasa--, als quals s'uniran els dos investigats que estaven citats per aquest dimecres però que han estat ajornats per problemes d'agenda dels seus advocats: Sergio Lerma i Josep Manel Bassols, de la constructora Oproler.

Aquest dimecres ha comparegut en aquest jutjat l'extresorer de CDC Andreu Viloca, que s'ha negat a declarar i ha marxat sense fer cap declaració a la premsa.

L'estada dins del jutjat de Viloca --que també era administrador de Catdem, la fundació a través de la qual CDC rebia els pagaments presumptament irregulars dels empresaris-- ha estat molt breu ja que, una vegada se li han llegit els seus drets, ha decidit acollir-se al seu dret a no declarar, segons han explicat a Europa Press fonts judicials.

Aquestes set citacions --la d'aquest dimecres i les d'aquest dijous-- es corresponen amb la peça separada número 3 de la macrocausa judicial --que segueix secreta-- del total de nou que acumula el cas, han informat fonts judicials.

Els fiscals Fernando Bermejo i José Grinda consideren que Viloca era la persona que a CDC portava el control de les licitacions, adjudicacions i els concursos d'obres públiques de les institucions controlades pel partit.

Segons el comunicat enviat per la Fiscalia Anticorrupció el 2 de febrer quan van detenir 18 persones per aquest cas --incloses algunes de les ara citades--, la investigació ha acreditat que Viloca és qui presumptament controlava de forma sistemàtica els pagaments, que, si es confirma, serien suborns sota l'aparença de donacions, a través de les fundacions CatDem i Fòrum Barcelona.

Els investigadors sospiten que les empreses investigades presumptament obtenien licitacions públiques a canvi de donacions a la fundació Catdem, de l'òrbita de CDC.

Segons la Fiscalia, es va constatar com aquestes empreses efectuaven l'oportuna donació a CatDem, tant en proximitat a la publicació de les licitacions com immediatament posteriors a l'adjudicació.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También