Un miler de metges de tota Catalunya tallen la Diagonal en la segona jornada de vaga

Desenes de facultatius de Tarragona pugen a Barcelona per sumar-se als companys d'altres demarcacions en la manifestació

27 noviembre 2018 13:37 | Actualizado a 27 noviembre 2018 13:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un miler de metges han tallat l'avinguda Diagonal de Barcelona aquest dimarts al migdia. Els manifestants s'han assegut al tram central de l'artèria de la capital catalana i hi han escrit lemes com 'Ho fem per tu', 'Volem més temps per als nostres pacients' o 'A tu també t'afecta'.

Els professionals de l'atenció primària i dels centres concertats en vaga estaven concentrats des de les 11 del matí davant la seu del departament de Salut al recinte de la Maternitat, on han demanat la dimissió de la secretària general del departament de Salut, Laura Pelay, i millores assistencials i laborals al sistema de salut.

Després d'intentar entrar a l'edifici, han tallat la Travessera de les Corts i han avançat en direcció a l'avinguda Diagonal.

Les xifres que s'han conegut aquest migdia senyalen que un 76% dels metges de família, pediatres, odontòlegs i ginecòlegs de l’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) ha secundat la segona de les cinc jornades de vaga convocada per Metges de Catalunya (MC), per exigir millores assistencials i laborals al primer punt d’accés del sistema de salut.

En l’àmbit de la sanitat concertada, el seguiment als hospitals, centres d’atenció primària (CAP), centres sociosanitaris i centres de salut mental, gestionats per les patronals Unió Catalana d’Hospitals (UCH), Consorci Associació Patronal Sanitària i Social (CAPSS) i Associació Catalana d’Entitats de Salut (ACES), ha estat del 69%.

 

PRIMÀRIA ICS
torn matí

PRIMÀRIA ICS
torn tarda

% TOTAL

BARCELONA

77%

-

-

GIRONA

73%

-

-

LLEIDA

71%

-

-

TARRAGONA

83%

-

-

% TOTAL

76%

-

-

 

SANITAT CONCERTADA
torn matí

SANITAT CONCERTADA
torn tarda

% TOTAL

BARCELONA

72%

-

-

GIRONA

65%

-

-

LLEIDA

69%

-

-

TARRAGONA

70%

-

-

% TOTAL

69%

-

-

Metges de Catalunya qualifica d’“ensordidora” la mobilització dels facultatius de la sanitat pública i concertada en l’arrencada de la segona jornada de vaga i adverteix l’ICS i les empreses sanitàries concertades que “no es quedarà de braços creuats”, si no s’atenen les demandes “justes i necessàries” dels facultatius per millorar l’atenció als pacients i dignificar les condicions de treball.

Aquest migdia, prop de 1.500 facultatius s’han concentrat a les portes del Departament de Salut, a Barcelona, on un grup de 24 metges i metgesses han construït un mur de 2,40 metres d’alçada, amb 32 caixes de cartró, en què es podia llegir el lema “Dignitat i respecte”. Els manifestants han cridat consignes contra la secretària general de Salut, Laura Pelay, i han reclamat “més qualitat i menys precarietat”.

Comentarios
Multimedia Diari