Un nou pou a Aiguamúrcia servirà per abastir d’aigua les Pobles

L’Ajuntament instal·larà un dispositiu per treure els nitrats perquè pugui ser potable. Actualment es fan servir dos de privats

14 septiembre 2020 19:40 | Actualizado a 15 septiembre 2020 05:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament d’Aiguamúrcia vol acabar d’una vegada per totes amb els problemes de subministrament d’aigua potable al nucli de les Pobles, on durant l’any hi viuen aproximadament unes 200 persones però que durant l’estiu la xifra es duplica. Actualment s’estan fent servir dos pous de propietat privada després que s’hagués de tancar el de titularitat municipal per la gran presència de nitrats.

Dolors Palma, l’alcaldessa d’Aiguamúrcia, recorda que el nucli de les Pobles ve patint problemes d’aigua des de fa molts anys, «i durant l’estiu es quedava sense». Afegeix que «fins ara, durant els mesos de juliol i agost, estàvem estirant de dos pous privats, perquè la mina que té l’Ajuntament no donava prou». Fa molts anys, el Consistori també tenia un pou «que donava molta aigua, però es va haver de descartar perquè tenia molts nitrats». I remarca que havia el projecte de fer una desnitrificadora, «però era molt cara». Davant d’aquest contratemps, l’Ajuntament va parlar amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per tenir un projecte «més contingut». També es va posar en contacte amb diferents tècnics per rebre assessorament.

Finalment s’ha optat per un pou situat al costat de les escoles, que té pocs nitrats i es poden tractar. El projecte té un cost de 29.796,25 euros i s’ha rebut una subvenció de l’ACA de 17.948,32 euros. Actualment, l’aigua d’aquest pou la fan servir els pagesos per regar i ensulfatar, però no és apta per al consum humà, fins que no estigui fet instal·lat el nou desnitrificador. «Aquest pou té el suficient cabal per abastir el nucli de les Pobles durant els mesos d’estiu sense cap problema», remarca l’alcaldessa Palma.

Comentarios
Multimedia Diari