Un tarragoní crea el LinkedIn delsE-sports

El tarragoní Marc Peñalver desenvolupa un projecte destinat a connectar jugadors amb clubs competitius

07 agosto 2020 08:20 | Actualizado a 07 agosto 2020 09:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

És en els darrers 5 ó 7 anys que els E-sports han fet el gran salt en termes de notorietat, inversió i seguidors. Es tracten de competicions de multijugadors de videojocs de tota mena, principalment de rol, trets en primera persona i esports. Hi ha governs d’arreu del món –com els de Rússia, Xina o Corea del Sud– que els col·loquen al nivell dels esports convencionals, i és que els seguidors que arrosseguen els grans esdeveniments en directe superen el de les finals de competicions esportives.

En un context de creixement exponencial dels E-sports i de la seva conseqüent professionalització, el Marc Peñalver (Tarragona, 1994) ha decidit crear, junt amb Marc Rovira, Alejandro Fernández, Manel Vallès i Magí Tell, E-sports Link, una xarxa social que permeti posar en contacte jugadors i clubs interessats a contractar-ne per les competicions. «És una espècie de LinkedIn dels E-sports on els clubs són les empreses que requereixen jugadors», clarifica Peñalver.

Ja fa tres anys que la idea ronda pel cap d’en Marc Peñalver i assegura que aquesta «va sorgir de la necessitat». El projecte el va començar a emprendre quan treballava de mànager per una de les empreses competidores a la Lliga de Videojocs Professionals (LVP). «La meva feina era fer fitxatges de jugadors professionals pel club on treballava». Per agilitzar la seva feina, el Marc va confeccionar una base de dades en un Excel per recollir tota la informació relacionada amb les característiques, funcions i estadístiques dins del joc dels jugadors. «La sorpresa va arribar quan altres mànagers em van oferir diners per aquesta base de dades» explica el Marc. És en aquest punt quan va veure que faltava al mercat una eina per facilitar la feina de mànagers, però també per oferir als jugadors professionals l’oportunitat d’arribar a contactar amb grans empreses del sector. Un cop decidit a impulsar E-sports Link, va haver d’allunyar-se de la seva feina de mànager per mantenir una certa equidistància amb els altres clubs. Actualment la plataforma es troba en fase beta, és a dir, no està del tot desenvolupada i, a més, només s’inclouen jugadors estricament professionals. «La idea és posar en marxa la versió definitiva aquest setembre i serà quan creiem que començarem a guanyar usuaris perquè obrirem la plataforma a jugadors no professionals». Segons explica Peñalver, al món dels E-sports hi ha més figures importants a banda de jugadors i clubs com són els entrenadors, mànagers, publicistes o advocats especialitzats en el joc virtual. «Tots aquests agents implicats en el món dels E-sports tindran cabuda a la nostra plataforma», assegura el Marc, ja que, per exemple, «els jugadors no professionals podran contractar els serveis d’un entrenador o els clubs obtindre assessorament jurídic de la mà d’un advocat especialitzat».

Peñalver, a banda de treballar en aquesta plataforma, gestiona La Forja Gaming, un local situat al carrer del Baró de les Quatre Torres de Tarragona on tothom qui vulgui pot jugar a diferents videojocs. I és que a Tarragona hi ha molta gent que juga i segueix els E-sports. «Aproximadament entre 3.000 i 4.000 persones de la ciutat de Tarragona són jugadors actius d’E-sports» xifra Peñalver qui, alhora, compara la professionalització en aquest món a la dels esports convencionals: «A Tarragona només hi ha set o vuit jugadors professionals del League of Legend. Amb això succeeix com al futbol, molta gent hi juga, però arribar a ser professional és realment complicat» conclou.

Comentarios
Multimedia Diari