Una Jornada Gastronòmica del Calçot en format virtual en Valls

El xef Nandu Jubany serà el protagonista de l’esdeveniment que tindrà lloc aquest dissabte i que es retransmetrà per xarxes socials

26 noviembre 2020 19:40 | Actualizado a 27 noviembre 2020 05:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«No serà una jornada massiva, però tindrà un convidat estrella. El context actual farà que s’emeti per les xarxes socials, però volem que esdevingui un homenatge als restauradors que han estat patint les darreres setmanes». D’aquesta manera presentava ahir el regidor de Comerç de Valls, Òscar Peris, la 7a Jornada Gastronòmica del Calçot. 

L’esdeveniment, que simbolitza el tret de sortida de la temporada de calçotades, tindrà lloc aquest dissabte 28 de novembre però s’allunyarà de la imatge d’aglomeracions d’anys anteriors, passant a fer-se de forma íntima però alhora oberta a tot el món a través de la seva retransmissió per internet.   

El convidat estrella al qual feia referència Peris serà el xef Nandu Jubany que protagonitzarà els actes amb la seva visita a Valls, un fet que «ajudarà al ressò mediàtic», va assegurar el regidor.   

Jubany serà, precisament, qui enceti la jornada, amb la tradicional arrencada del primer calçot que tindrà lloc a les 10 del matí. Després es traslladarà al Pati de Sant Roc de l’Institut d’Estudis Vallencs i es durà a terme l’habitual  showcooking a càrrec del xef convidat que estarà acompanyat de dos cuiners vallencs com són Tina Petrus del restaurant El Tast i Joan Castells, del Portal 22. Aquest acte es podrà seguir a través de Youtube.

Com a novetat, Nandu Jubany presentarà una recepta pròpia de croquetes de calçots. Aquesta creació la farà arribar als restauradors de Valls que vulguin tenir aquest plat a les seves cartes i els clients el podran demanar per endur a casa en unes capses de cartró personalitzades. Es calcula que cada establiment cuinarà entre 500 i 600 croquetes seguint la recepta que els cedirà el xef convidat.  

Peris va recordar que la Jornada Gastronòmica del Calçot continua sent un homenatge a la memòria del desaparegut cuiner vallenc Àngel Solé que «va ser un dels impulsors de la jornada».

Una temporada «incerta»

Per la seva banda, el president de la IGP Calçot de Valls, Francesc Amill, va augurar una temporada «incerta», ja que amb la situació actual es difícil calcular la sortida que tindrà el producte. 

Tot i això, va explicar que la propera setmana començarà una campanya de promoció del calçot a través de les xarxes socials on també hi participaran restauradors de la ciutat de Valls que explicaran en un vídeo plats fets amb aquest ingredient.   
Pel que fa a les calçotades als restaurants, ja hi ha alguns establiments que n’estan servint i la temporada es presenta bona, malgrat la situació. 

A més, molts restaurants s’han reinventat i han introduït el calçot com a ingredient de molts dels seus plats, més enllà de la típica calçotada. El primers calçots tendres de la temporada, doncs, ja han arribat a la restauració vallenca i a tota la comarca de l’Alt Camp per obrir la pretemporada que es perllongarà fins a l’abril del 2021. 

D’altra banda, la Cambra de Comerç de Valls ja té la mirada posada en el 31 de gener de l’any vinent. En aquesta data s’ha de celebrar la Gran Festa de la Calçotada, un esdeveniment que, de moment, es manté en el calendari, però que s’haurà de repensar el seu format per tal d’adaptar-lo a la situació actual.  

Comentarios
Multimedia Diari