Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Una avinguda plena de vida

El passeig de Jaume I és un dels escenaris neuràlgics de l’activitat turística a la vila que ofereix diverses opcions. Ha viscut fets històrics del s. XIII i manté viva la seva herència modernista

Diari de Tarragona

Whatsapp
L’avinguda principal de Salou compta amb les font ornamentals, que s’omplen de colors en dates assenyalades. Foto: Rafael López Monné/Patronat Municipal de Turisme de Salou

L’avinguda principal de Salou compta amb les font ornamentals, que s’omplen de colors en dates assenyalades. Foto: Rafael López Monné/Patronat Municipal de Turisme de Salou

Pocs indrets com el passeig de Jaume I de Salou es transformen tant durant el dia. Probablement per això és un escenari molt estimat pels salouencs i també els turistes que visiten la capital de la Costa Daurada.

I és que el passeig evoluciona al llarg del dia, a mesura que els raigs del sol l’escalfen. De bon matí, quan la llum càlida del sol comença a despuntar, és l’escenari ideal per córrer. Ara que està de moda fer quilòmetres, es recomana calçar-se les vambes per descobrir l’avinguda, sota la fantàstica banda sonora de les onades del Mediterrani que acaronen la daurada sorra de la platja de Llevant.

Al llarg del passeig hi ha diversos edificis modernistes. Foto:: PMTS

Les primeres hores del dia, aquesta via és un formigueig de vida. Les majestuoses palmeres són la millor protecció solar per als vianants que recorren aquesta artèria principal de la façana marítima de Salou, la qual, a mesura que el dia s’acaba, es vesteix de festa per acollir els vianants que hi passegen a la recerca de la fresca marinada. De nit, la gent segueix gaudint-lo, ja que s’hi ubiquen les fonts ornamentals.

Per això, durant tot l’estiu, menuts i no tan menuts passegen per aquest indret per, entre queixalades als gelats, refrescar-se pels recorreguts que proposen els brolladors d’aigua, d’entre els quals destaquen la Font Cibernètica o la Lluminosa.

Les tropes comandades per Jaume I i capitanejades pels nobles catalans van trepitjar aquest indret quan van emprendre el viatge cap a Mallorca. Això succeïa l’any 1229 i en commemoració a l’efemèride, des del 1965, la figura del monarca català, creada per l’arquitecte Salvador Ripoll i esculpida per Lluís Maria Saumells, presideix el passeig des d’una posició privilegiada.

Aquesta via es troba a primera línia de la platja de Llevant. Foto: PMTS

Els primers edificis turístics es van bastir als anys vint del s. XX, en plena efervescència modernista. Ha viscut fets històrics del s. XIII i manté viva la seva herència modernista Aquest passeig està lligat també als inicis del turisme a Salou i al Modernisme. L’edificació de les primeres construccions turístiques de la capital de la Costa Daurada es van bastir als anys vint del segle passat i la bona situació econòmica dels promotors de les primeres cases d’estiueig que es van situar a l’entorn de l’actual passeig Jaume I, va facilitar l’esclat del turisme a la vila. Edificis com el Xalet Bonet, la Villa Enriqueta, el Xalet Torremar o el Xalet Miarnau Navàs són alguns dels edificis que es poden contemplar al llarg de l’avinguda.

Temas

Comentarios

Lea También