Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Una catedràtica de la URV, premi a la Personalitat Ambiental de l’Any

Manola Brunet és una experta internacional en reconstrucció instrumental del clima

Diari de Tarragona

Whatsapp
Manola Brunet és catedràtica de Geografia de la URV. FOTO: URV

Manola Brunet és catedràtica de Geografia de la URV. FOTO: URV

Manola Brunet va rebre el premi que cada any atorga l’empresa Ecovidrio a la personalitat ambiental de l’any en la XIX edició d’aquests guardons. L’empresa, que s’encarrega del reciclatge del vidre a l’Estat, va lliurar el premi a la investigadora el 22 de novembre en reconeixement a la seva trajectòria en favor de la preservació del medi ambient a través de l’estudi del clima, la seva tasca docent, el seu compromís social i la inspiració que suposa per als joves científics.

Brunet és catedràtica de Geografia de la URV, directora del Centre de Canvi Climàtic i professora visitant de la Unitat de Recerca Climàtica de la Universitat d’Ànglia de l’Est (Norwich, Regne Unit). És una experta internacional reconeguda en reconstrucció instrumental del clima i la seva anàlisi en diferents escales espaciotemporals.

Ha analitzat de forma pionera el canvi a llarg termini de la temperatura de l’aire a l’Espanya peninsular i ha contribuït a avaluar globalment i regionalment com els extrems climàtics estan canviant en un món més càlid. Aquest 2018 ha estat la primera dona nomenada presidenta de la Comissió de Climatologia de l’Organització Meteorològica Mundial i ha estat distingida amb la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic.

És, a més, una reconeguda experta internacional en reconstrucció instrumental i anàlisi climàtica. Des de l’any 2001 forma part de la CIC, on el 2005 va ser designada copresidenta del grup dedicat a la vigilància i l’anàlisi del clima.

Ecovidrio és una entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat dels residus d’envasos de vidre a Espanya. En anteriors edicions d’aquests premis ha reconegut Jane Goodall, missatgera de la pau de les Nacions Unides, com a una de les dones més influents del segle XXI per les seves investigacions sobre primats, el seu activisme mediambiental i la protecció dels ecosistemes, o també al xef de la mar Ángel León i a National Geographic, entre altres.
 

Temas

Comentarios

Lea También