Una fira a Valls per reivindicar els productes locals, de proximitat i ecològics

La Segona EcoFira del Camp de Tarragona va comptar amb setze productors que van donar a conèixer el seu gènere

10 noviembre 2019 11:40 | Actualizado a 10 noviembre 2019 11:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Fa uns mesos vam fer la primera EcoFira a Valls, i els mateixos productors ens van demanar si érem capaços de repetir-la al cap d’uns mesos ja que va tenir molt d’èxit. I així ho hem fet», va explicar Teresa Rubio, membre del grup de consum la Bajoca de Valls. I és que ahir durant tot el dia, a la plaça de la Zeta, va tenir lloc la segona EcoFira, aquest cop centrada ens els productes de tardor-hivern.

Setze productors del Camp de Tarragona van donar a conèixer la seva mercaderia. S’hi podia trobar crema de garrofes, formatges, verdues, cerveses, mels, vins i licors, entre d’altres. «S’ha de reivindicar el producte local, de proximitat i ecològic. I per aquest motiu organitzem fires així», va dir Rubio.

Clara Martín, que elabora crema de garrofa, tenia una parada a la plaça de la Zeta venent el seus productes. «És molt positiu que la Bajoca munti ecofires així perquè et permet arribar a molta més gent que el grup de consum. A vegades hi ha molta gent que no coneix aquests productes i tampoc sap on trobar-los».

Una altra de les parades era la de Pere Vidal, un dels impulsors de Can Pipirimosca i de l’hort ecològic al costat del Teatre Prinicpal. «Hem vingut a l’Ecofira a donar a conèixer la tasca que fem i a més organitzem cursos de cuina», va afirmar Pere Vidal. «Malgrat que el seu objectiu no pot ser substituir completament la compra de verdures, pot animar a reflexionar sobre els hàbits de consum particulars i crear un lloc d’aprenentatge». A la parada hi havia informació i fotografies del projecte per «animar a la gent a participar del projecte».

A l’Ecofira també hi va haver vermut i dinar, que va constar d’un tast de plats variats amb ingredients del grup de consum, a partir de receptes saludables de Mossegades de Salut. A la tarda hi va haver la presentació del calendari receptari creat per la il·lustradora vallenca Berta Artigal i la dietista Alba Saura.

Venda directa i de proximitat

La Bajoca, en aquest cas, volia donar a conèixer la venda directa i de proximitat, i que permet identificar els pagesos catalans que venen ells mateixos els seus productes al públic, per mitjà d’un logotip identificatiu. Pels organitzadors, la coincidència al mateix lloc amb la Fira del Pensament Crític i l’Acció Conscient era una gran oportunitat per a fer més atractiva la jornada, mantenint un fil conductor comú, a través del consum crític i conscient.

«L’experiència és bona i esperem poder repetir la fira en els pròxims mesos ja que la gent hi aposta», va afirmar Teresa Rubio. Va remarcar que «els llibres i el menjar creiem que és una combinació que queda molt bé».El Grup de Consum està format per socis i sòcies que han decidit unir-se per tal de formar un grup de consum que es basi en la relació directa entre productor i consumidor.

Comentarios
Multimedia Diari