Una inversió de 392.000 euros permetrà legalitzar el polígon d’Alió

Està previst adequar alguns serveis bàsics perquè el terreny passi a ser urbà i es puguin donar llicències a empreses

06 diciembre 2020 09:40 | Actualizado a 06 diciembre 2020 10:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

A l’entrada del municipi d’Alió, venint des de Valls per la C-51, hi ha un polígon industrial amb tres úniques empreses. Aquest complex, però, està format per edificacions antigues i el terreny no està legalitzat.

Des de fa alguns anys s’està lluitant per poder dur a terme les actuacions que permetrien tenir-lo al dia i adequar-lo per poder donar llicències i acollir noves empreses. Tot indica que aquest dia ja ha arribat, ja que l’ajuntament d’Alió ha fet l’aprovació inicial del projecte d’urbanització de la zona, amb un pressupost que ascendeix a 392.000 euros.

Aquesta inversió permetrà que les empreses que hi ha actualment i les que puguin venir en un futur, «puguin estar dins d’un polígon legal i així l’Ajuntament pugui donar llicències d’activitats», explica al Diari l’alcalde d’Alió, Francesc Jofré.

Entre d’altres coses, es preveu la pujada de la potència de la llum, millorar la part d’electrificació i portar aigua potable des del poble, que es troba aproximadament a un quilòmetre de distància del polígon. També es contempla la pavimentació dels carrers, que presenten un terra desigual.

Aquesta inversió va a càrrec dels propietaris de les tres empreses, tot i que el Consistori ja va fer una petita aportació econòmica en el seu dia.

Les empreses que hi ha en aquesta àrea, «fa temps que treballen a nivell internacional, algunes d’elles exportant el 80% del que fan», diu Jofré. Per això la necessitat de tenir el polígon amb tots els serveis en regla és urgent per garantir la continuïtat d’aquestes fàbriques i també es veu com a una oportunitat per poder acollir-ne alguna més, si cal.

Un cop es duguin a terme les obres, «el terreny passarà automàticament a ser urbà i ja es poden donar llicències a les empreses», afegeix l’alcalde.

Satisfets, però prudents

Des de l’Ajuntament es mostren molt satisfets de poder començar a desencallar aquest tema, però volen ser prudents. «Esperem arribar a bon port», diu Francesc Jofré. «Ha estat un procediment llarg», ja que fa quasi sis anys que l’arrosseguen, i «ara ja estem al final, esperant informes de la Generalitat per poder donar el vistiplau amb la idea que durant el primer trimestre del 2021 estigui tot aclarit», confia l’alcalde.

Des del Consistori calculen que un cop comencin les obres, tindran una durada màxima d’uns tres o quatre mesos, la qual cosa permetrà, si tot va sobre el previst, que a partir de la primavera, el polígon de l’entrada d’Alió pugui estar legalitzat.

Després de l’aprovació inicial que va fer l’Ajuntament a principis de novembre, el projecte es troba en la fase d’informació pública perquè totes aquelles persones interessades l’examinin i presentin al·legacions si ho creuen convenient. Un cop finalitzi aquest procediment, quedaran encara algun serrells burocràtics pendents fins a poder començar amb les actuacions pròpiament dites, però «per fi veiem el final», afegeix l’alcalde.

Comentarios
Multimedia Diari