Una òpera del Liceu es projectarà a la plaça Corsini de Tarragona

La programació cultural d'estiu se situarà al voltant del Festival Internacional de Teatre

19 mayo 2017 15:51 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Conselleria de Cultura fa enguany un gir a l’estiu cultural de la ciutat. I “tot i que Tarragona compta amb el bagatge històric de tenir un dels festivals més antics de l’estat, ara ha arribat el moment d’optimitzar recursos, especialitzar-se i donar impuls a un esdeveniment existent i de qualitat com és el Festival Internacional de Teatre de Tarragona (FITT)”, segons ha apuntat el conseller de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Josep Maria Prats.

Prats ha remarcat que “cal redefinir la política cultural de l’estiu, abandonar un festival generalista que podem trobar a moltes d’altres ciutats i anar cap a l’especialització aprofitant una iniciativa existent”. El FITT se sumarà a La Setmana Cantant i la projecció simultània de l’inici de la temporada operística d’El Liceu a la Fresca a la plaça Corsini, en el marc dels actes en homenatge a l’arquitecte Josep Maria Pujol i de Barberà.

“El model de festival existent fins ara i hereu dels primers que es van fer als anys setanta sota el nom de Festivales de España, no ha acabat d’arrelar dins de l’oferta cultural de la ciutat perquè no s’ha dotat d’una singularitat o especialització al llarg d’aquestes tres dècades”, apunta Prats. Segons el regidor, “les programacions han acabat convertint-se en un programa heterogeni que s’endreça a partir de la indústria i no pas amb la voluntat d’una política cultural que vetlli per un progrés social a través de la cultura”.

És per tots aquests motius que la Conselleria aposta principalment pel Festival Internacional de Teatre (FITT), que enguany se celebrarà del 10 al 23 de juliol, un esdeveniment fins ara amb caràcter fins ara biannual, però amb la voluntat que passi a tenir periodicitat anual i que ja havia rebut el suport de l’Ajuntament, Generalitat i d’altres institucions; però que a partir d’ara i amb la presentació d’avui, passarà a ser part de la programació de les arts escèniques de tot l’any.

Enguany a més, també formarà part de l’estiu cultural La Setmana Cantant, que se celebrarà del 14 al 21 de juliol i un projecte que creix amb força com és El Liceu a la Fresca, que el 21 de juliol projectarà Il Trovatore de Verdi a més de cent municipis alhora, per tal d’apropar l’òpera a tothom i la ciutat, se suma a aquesta iniciativa.

Tots dos, FITT i Setmana Cantant, ha volgut remarcar Prats, “són projectes amb el segell tarragoní, esdeveniments únics que no tenen un símil i que sorgeixen de l’experiència i la il·lusió del treball ben fet, partint de la humilitat dels que en saben i que mica en mica fan indústria cultural, deixant petjada a la ciutat i arreu, ja que hi participen molts cantants, actors, músics, artitstes que venen de fora i resideixen uns dies a la ciutat: fem producció, indústria i marca”.

 

 

Comentarios
Multimedia Diari