Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Una ruta per Tarragona repassa el llegat de Jujol

L'itinerari és per commemorar el 140è aniversari de l'arquitecte modernista. S'ha programat visites guiades i un concurs de fotografia

Diari de Tarragona

Whatsapp
El col·legi de Santa Teresa de Jesús és una de les obres de Jujol a la ciutat. FOTO: pere ferré

El col·legi de Santa Teresa de Jesús és una de les obres de Jujol a la ciutat. FOTO: pere ferré

Tarragona impulsa un programa d’activitats per reconèixer el llegat de l'arquitecte modernista Josep Maria Jujol en l'any que es commemora el 140è aniversari del seu naixement i els 70 anys de la seva mort.

Entre altres activitats, el consistori ha organitzat una ruta que recorrerà punts emblemàtics com la casa Ximenis, el mausoleu a Jaume I o el col·legi de les Teresianes, entre d’altres.

La regidora de Cultura i Patrimoni, Begoña Floria, ha destacat la importància de l’obra de Jujol i ha reivindicat “el seu geni creatiu i l’extraordinari llegat artístic que va deixar a molts indrets de Catalunya”. El tret de sortida a la ruta serà el 27 d'octubre i es faran visites guiades cada dissabte de novembre.

FOTO: MAURI

La ruta s'iniciarà a l’Antiga Audiència amb la projecció d’un documental i seguirà recorrent punts tan emblemàtics com la casa Ximenis, el mausoleu a Jaume I o el col·legi de les Teresianes junt amb l’estrenat Mercat, l’església Sant Francesc, entre d’altres.

L'expert en modernisme i en l’obra de Jujol Josep Maria Buqueras serà l'encarregat de desgranar la figura de l'arquitecte a través dels edificis i monuments que contenen la seva petjada. La ruta urbana acabarà amb una visita guiada al Teatre Metropol a càrrec d’Agora Tarraco.

Jujol va estar molt present al Camp de Tarragona i diverses poblacions gaudeixen d’obres de la seva autoria. Per aquest motiu, la Fundació Trencadís ha organitzat un cicle de conferències itinerant per realçar tots aquests espais. Des d’aquest mes d’octubre i fins al juliol 2019, s’oferirà l’oportunitat de conèixer la Casa Bofarull dels Pallaresos, el santuari Nostra Senyora de Montserrat de Montferri i l’església del Sagrat Cor de Montferri.

L’Ajuntament també ha convocat un concurs de fotografies. Així, les persones que vulguin participar-hi podran publicar imatges d’edificis, objectes, elements urbans o detalls arquitectònics amb l’etiqueta #TGNmodernista fins l'11 de novembre.

Temas

Comentarios

Lea También