Una trentena de tallers per acostar l’art al Minipop de Tarragona

L’espai engloba àmbits tan diversos com la il·lustració, la cistelleria, la música, el periodisme, la poesia, la fotografia o la gastronomia

11 abril 2019 07:55 | Actualizado a 11 abril 2019 07:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Minipop 2019 ja ha anunciat les propostes creatives que s’oferiran durant els tres dies de festival simultàniament a les actuacions musicals. Seran una trentena d’activitats entre les escollides pel jurat de la convocatòria oberta, les dels patrocinadors i les entitats col·laboradores i les que organitza directament el festival. 

L’Espai Tallers Creatius serà al passeig de les Palmeres del 31 de maig al 2 de juny amb més activitats que mai per acostar el públic del festival a diferents creadors del territori, posar en valor el seu talent i demostrar que dins de cada persona hi ha un artista. L’objectiu és que petits i grans comparteixin una experiència artística i alhora coneguin de primera mà el treball dels artistes locals. 

Els tallers escollits per la novena edició del festival destaquen per la qualitat, la varietat i l’originalitat. Com a novetat, algunes de les activitats d’enguany s’inspiren i reinterpreten l’obra de l’artista japonesa Yayoi Kusama. 

A més, l’espai engloba disciplines artístiques tan diverses com la il·lustració, la cistelleria, l’estampació, la cianotípia, el cinema, el teatre, els titelles, la música, el periodisme, la poesia, la fotografia, l’agricultura, la gastronomia i tota mena de manualitats. 

L’Espai Tallers de divendres oferirà sis propostes molt variades. Pels més petits, Gatarrat Espai Creatiu de la Selva del Camp ha preparat un espai multidisciplinari on hi haurà teatre, música, manualitats, sensacions, titelles i jocs. D’altra banda, la Fundació del Barça i la Creu Roja vindran al festival amb l’espectacle de titelles i el taller ‘Tant se val d’on venim’ per a infants i famílies. 

La Paula d’Ideas Vegetarianas oferirà un taller per aprendre a fer berenars saludables. La Il·lustradora Marta Bellvehí animarà a tothom a dibuixar els músics, les lletres de les cançons, els instruments o la gent com balla. L’Anna Sínia tornarà amb el seu taller de cistelleria i aquesta vegada ensenyarà a fer flors de vímet i pintar-les de colors brillants. 

L’Espai Tallers Creatius serà al passeig de les Palmeres del 31 de maig al 2 de juny

Mentrestant, Gemma Ventura i els petits periodistes musicals que s’hagin inscrit prèviament entrevistaran al músic Xarim Aresté, l’enregistraran en vídeo i publicaran el resultat al canal de YouTube del Minipop.

El dissabte serà el dia amb més activitats a l’Espai Tallers i Yayoi Yukusama hi tindrà una presència especial. Cinc de les onze propostes estaran dedicades a la versàtil artista japonesa i als seus punts infinits. Barbara Gutiérrez i Rose Pomeroy arribaran des de Londres amb el taller ‘Dot Dot Dot’ per reinterpretar les seves famoses carabasses. Al seu costat, els lutiers de Yayoi Kusama de la Banda Unió Musical de Tarragona oferiran un taller de construcció d’instruments, maraques i flautins.

I encara amb la mirada posada al Japó i al pop art, podrem aprendre a fer retrats infinits amb l’Associació Bandera Negra, l’art mil·lenari japonès d’embolicar amb tela (Furoshiki) amb Annabel López Iniesta, i la tècnica agrícola de crear boles d’argila per reforestar zones cremades (Nendo Dango) amb Montse Massó. 

Les altres propostes per dissabte són convertir-se en una estrella del pop amb la Yamaha Music School Tarragona, estampar bosses amb Hernan en H, descobrir el món de la il·lustració amb Namibia Coronado, fer cianotípies amb Calidoscopi Cultura, aprendre a programar un robot per dibuixar amb Dynamind, i escriure poesia en moviment amb Muntsa Plana.

Comentarios
Multimedia Diari