Vallbona de les Monges obre les portes al públic tots els dies de l'any

L'acció coincideix en la reactivació de l\'entrada conjunta als 3 monestirs reials en el context dels 25 anys de la Ruta del Cister

19 mayo 2017 23:16 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Des de dimarts, el Monestir Reial de Vallbona de les Monges, a l’Urgell, es pot visitar tots els dies de l’any. Fins al moment, el públic únicament podia accedir al monument els caps de setmana. Ara, però, serà visitable de dimarts a diumenge i festius.

La iniciativa s’emmarca en l’impuls que es vol donar des del Departament de Cultura en el context del 25è aniversari de la creació de la Ruta del Cister. L’objectiu és promocionar la ruta com a un producte «cultural i turístic d’alta qualitat», una acció que s’està fent a través de la col·laboració entre els Consells Comarcals, la Generalitat i els agents públics i privats del territori.

L’obertura al públic del monestir coincideix, a més, amb la reactivació de l’entrada conjunta als tres monestirs reials –Santes Creus, Poblet i Vallbona– sota el lema ‘Els Monestirs Reials de Catalunya’. L’entrada té un cost de 12 euros i, de moment, tan sols es pot adquirir directament als monestirs. Tot i això, es preveu que en el propers mesos les entrades es posin a la venda a través de plataformes turístiques intermediàries i on-line.

Paral·lelament, el Departament està actuant en la millora dels equipaments. En el cas concret de Vallbona de les Monges, s’està treballant en el centre d’acollida de visitants, l’adequació de la senyalització interpretativa del monument i el projecte expositiu Vida i espiritualitat femenina, del programa de col·laboració Patrimoni en Acció, signat l’any passat entre el Departament de Cultura i l’Obra Social ‘La Caixa’.

Promoció a Barcelona

L’impuls de la Ruta del Cister arribarà aquest cap de setmana a Barcelona. Serà a través del Mercat d’Escapades de Catalunya, una plataforma de promoció turística que enguany se celebra per primera vegada.

Organitzat per l’Agència Catalana de Turisme, el mercat es farà del 20 al 22 de març a la plaça Nova, davant de la Catedral de Barcelona. L’objectiu és que els agents turístics puguin oferir els seus productes i experiències directament als visitants i turistes, un públic majoritàriament familiar.

La Ruta del Cister hi serà present a través d’un estand a l’apartat de cultura i gastronomia, on s’oferiran diferents propostes. Concretament, es mostraran paquets turístics tancats perquè el visitant pugui reservar-los des del mateix Mercat d’Escapades. També es donaran a conèixer les diferents opcions de visita al territori, l’allotjament i restaurants i activitats de natura i aventura.

Comentarios
Multimedia Diari