Valls ampliarà les voreres de les carreteres del Pla i de Barcelona

Els veïns dels barris Alt Camp, Miramar, Colla Vella i Pisos de Clols i els alumnes de l'escola Eladi Homs milloraran la seva mobilitat i connexió a peu amb el centre de la ciutat

19 mayo 2017 17:06 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

A finals de 2017, els veïns de Valls dels barris del nord (Alt Camp i Miramar) i els del barri de la Colla Vella i Pisos de Clols comptaran amb una millor connexió amb el centre de la ciutat. I és que el consistori preveu ampliar les voreres d’aquests dos àmbits (carretera del Pla i carretera de Barcelona), fet que facilitarà l’accés a peu a aquestes dues zones de Valls situades als afores.

Ara per ara, la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Valls ha tret a licitació les obres de millora amb un pressupost total de 253.773 euros. D’aquests, 178.812 aniran destinats a l’adequació de la carretera del Pla, i els 74.961 restants, a la carretera de Barcelona. Tots dos projectes tenen un termini d’execució d’un mes.

En el cas concret dels barris del nord, l’actuació comprèn aproximadament 1 quilòmetre de la carretera del Pla: des de la rotonda del cementiri fins a la del polígon, on antigament hi havia la Chrysalis. En aquest àmbit destaca l’ampliació en 40 centímetres d’amplada de la vorera que hi ha entre l’acabament del nou passeig de la carretera del Pla i al rotonda del polígon, passant dels actuals 1,30 metres d’amplada als 1,70. D’aquesta manera, els punts de llum i els pals de telefonia que actualment tallen en algun punt el pas, obligant els vianants a envair la calçada, deixaran de ser un obstacle. L’actuació beneficiarà especialment la seguretat dels alumnes de l’escola Eladi Homs, centre ubicat justament en aquest àmbit.

Pel que fa al tram que comprèn entre la rotonda del cementiri i el carrer Figuerola (cruïlla entre carretera del Pla i barri Alt Camp), es col·locarà panot a totes aquelles zones on a dia d’avui la vorera està feta a base de formigó.

En el cas de la carretera de Barcelona, que uneix el barri de la Colla Vella i Pisos de Clols amb la zona del Pius Hospital i la Muralla de Sant Francesc, l’actuació es realitzarà entre la rotonda de l’N-240 i l’antiga església de Sant Francesc.

En aquest àmbit, el més destacable és la col·locació de nous punts de llum a dues alçades: una a 4 metres encarada a la vorera i una segona a 9 metres encarada a la calçada.

A més a més, la vorera, que actualment està feta a base de formigó, s’adequarà amb panot i passarà a comptar amb 2,50 metres d’amplada, mentre que l’accés al Kursaal serà amb llamborda. L’actuació també preveu enjardinar els voltants dels actuals plataners i plantar nous arbres.

Cessió de la Generalitat

Aquestes dues actuacions es poden realitzar després que el 2015 la Generalitat cedís a l’Ajuntament la competència de les dues travesseres. A través de la sessió, el Departament de Territori i Sostenibilitat va fer una aportació de 500.000 euros per fer una primera actuació i que en el cas de la carretera del Pla es va traduir en la construcció d’un nou passeig, mentre que a la de Barcelona es va millorar l’asfalt.

Comentarios
Multimedia Diari