Valls arrenca aquest diumenge la temporada de les calçotades

La festa, iniciada el 1982, s’ha convertit en la celebració gastronòmica més popular de Catalunya. L’esdeveniment obrirà portes a les deu del matí pels carrers i les places de la ciutat

24 enero 2020 10:30 | Actualizado a 27 enero 2020 11:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La calçotada i tot el que envolta el calçot agafa el gran protagonisme durant tot el cap de setmana a Valls. Ja ho farà a partir de demà dissabte amb la Jornada Gastronòmica del Calçot, la Mostra de Cuina del Calçot i el Mercat de la Calçotada i continuarà amb més intensitat diumenge dia 26 amb la Gran Festa de la Calçotada que cada any atreu milers de visitants.

La festa –iniciada el 1982– i que se celebra cada any el darrer diumenge de gener, s’ha convertit amb el pas del temps en la celebració gastronòmica més popular de Catalunya. La Gran Festa obrirà portes diumenge a les deu de matí entre els seus concursos destaquen el de cultivadors, el de salsa de la calçotada i el popular Concurs de Menjar Calçots que cada any desperta un gran interès. De fet però, tot Valls farà olor de calçot, amb mercats i degustacions populars a les places i carrers de la ciutat en una celebració a la que també s’hi sumarà el seu seguici festiu i popular vallenc.

Demà tindrà lloc la 6a Jornada Gastronòmica del Calçot, que s’havia de celebrar el passat 23 de novembre però es va haver d’aplaçar pel mal temps. La Jornada Gastronòmica del Calçot-Memorial Àngel Solé és una jornada festiva que reunirà als principals restauradors de Valls i la comarca de l’Alt Camp, xefs, cellers i agricultors. La cuina del calçot serà la protagonista d’una festa que organitzen l’Ajuntament de Valls, la Denominació d’Origen Tarragona, la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls, la Cooperativa Agrícola i l’Associació de Restauradors, amb la col·laboració del Grup GSR.La festa comptarà amb un protagonista excepcional, el reconegut pastisser Chritian Escribà que serà nomenat Amic de l’Autèntica Calçotada de Valls. Es preveu que unes 40.000 persones visitin aquest diumenge la capital de l’Alt Camp. Aquest esdeveniment obre la temporada de calçotades.

Comentarios
Multimedia Diari