Valls dedica una exposició a l’artista de la vila Joan Serafini

La mostra de la Sala Sant Roc repassarà la trajectòria artística de més de setanta anys de l’artista Joan Serafini (1931-2017)

22 junio 2017 11:00 | Actualizado a 22 junio 2017 11:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Museu de Valls i l’Institut d’Estudis Vallencs han coorganitzat una exposició d’homenatge a l’artista vallenc Joan Serafini (1931-2017), que ahir va obrir portes a les 20 h. La mostra vol exercir de record i reconeixement al llegat artístic de Serafini i es podrà veure en dos blocs: al Pati i a la Sala Sant Roc.

D’una banda, a la Sala s’hi mostra una representació de l’obra feta per l’artista al llarg dels 70 anys de treball, on es pot trobar pintura, dibuix i escultura, des de l’obra religiosa fins als projectes de monument que va realitzar, passant per les figures que va realitzar i els retrats.

En una altra part del mateix espai s’ha fet una reproducció del seu taller de treball. Tampoc hi faltarà una zona dedicada a la seva participació en les classes de dibuix del divendres, àmbit en què va participar des dels anys quaranta fins a l’any passat.

La mostra està dividida en dos blocs: una representació de l'obra feta per l'artista i una reproducció del seu taller de treball

L’espai del Pati està dedicat monogràficament a l’obra realitzada dins del Grup Un Nus, del qual ell va formar part activament entre els anys 1971 i 1984.

Joan Serafini Masdeu (1931- 2017) va començar el seu aprenentatge artístic a l’Escola del Treball, amb Tost com a mestre de dibuix i Joan Borrull d’escultura. Més tard ho va fer amb Busquets. En els seus inicis compatibilitzarà el dibuix, la pintura i l’escultura, però a finals dels anys cinquanta la seva carrera artística es va abocar definitivament cap a l’escultura.

En la seva trajectòria inicial hi té un paper fonamental l’església de Sant Joan de Valls. Allí hi va fer un gran aprenentatge, fruit del treball en la nova construcció del retaule de l’altar major, on començarà a treballar amb només setze anys. Varen ser set anys de treball en el qual va aprendre l’ofici d’escultor al costat del mestre Josep Busquets. Aquest contacte continuat farà que l’any 1954, una vegada acabada l’obra, se’n vagi amb ell a Barcelona.

Serafini va compatibilitzar el dibuix, la pintura i l'escultura, però la seva carrera es va abocar definitivament cap a l'escultura

De retorn a Valls va continuar treballant per l’església. Li encarregaran la construcció del manifestador i de l’urna pel Monument de Dijous Sant. I més tard, l’any 1961, Mn. Pujol el cridarà per fer les escultures de la façana principal. 

La seva obra s’ha pogut veure en més de cent setanta exposicions, pràcticament totes elles col·lectives. Especialment actiu ha estat els seus últims anys de vida. La seva jubilació li va permetre poder-se dedicar, amb cos i ànima, a la seva vocació artística. L’Ajuntament de Valls va atorgar-li el Títol de Reconeixement de la Ciutat l’any 2016.

L’exposició es podrà visitar de dimarts a dissabte de 19 h a 21 h, i els dissabtes, diumenges i festius de 12 h a 14 h a la Sala Sant Roc de Valls.

Comentarios
Multimedia Diari