Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Valls licita la rehabilitació de Ca Xapes perquè aculli la Llar del Jubilat

Amb un pressupost de 2.419.518,49€. Està previst que les obres comencin a finals d’any

A.Tudó

Whatsapp
Imatge de l’exterior de l’edifci de Ca Xapes. FOTO: DT

Imatge de l’exterior de l’edifci de Ca Xapes. FOTO: DT

Valls licita les obres de rehabilitació de l’edifici de Ca Xapes, perquè torni a acollir la Llar del Jubilat de Valls amb un pressupost de 2.419.518,49 € IVA inclòs. El termini per presentar les ofertes s’acaba aquest dilluns.

Està previst que les obres comencin a finals d’any i s’allarguin durant vuit mesos. Onze anys més tard, l’edifici de Ca Xapes tornarà a ser la seu de la Llar del Jubilat de Valls. Fins ara els jubilats es trobaven en un espai provisional a l’estació d’autobusos.

L’espai, testimoni de l’arquitectura industrial de mitjans del segle XIX a Valls, està protegit com a Bé Cultural d’Interès Local. Per aquest motiu, el projecte contempla mantenir la volumetria i composició de les façanes protegides de Ca Xapes -tant la que dona a la muralla de Sant Antoni com la posterior, als carrers Paborde i Pantà-, que es rehabilitaran de manera completa, segons informen fonts municipals.

També es conservaran forges i sostres encavallats de l’edifici industrial original. L’interior es reformarà per fer-ho més accessible i funcional a les necessitats de l’equipament i activitats de la llar, entitat que fins l’any 2009 va ocupar l’edifici i que, un cop es completin les obres, podrà tornar a la seva històrica seu.

2.050m2

D’aquesta manera, els 2.050 m2 de superfície construïda de les tres plantes interiors de l’edifici es distribuiran per acollir els diferents serveis de l’entitat. Així, donant prioritat a l’accessibilitat, a peu de carrer i amb accés directe des de l’exterior s’hi instal·laran les sales que acullen els serveis que apleguen més participants, en concret, la cafeteria amb prop de 100 m2 i un saló de ball de més de 220 m2 que podrà operar també com un espai polivalent per a diverses activitats.

En aquestes dues sales s’hi sumen a la planta baixa la cuina i la recepció de l’equipament. La primera i segona planta acolliran el gruix de despatxos i sales per activitats, entre aquests un gimnàs de més de 150 m2, l’aula d’informàtica i un espai que tindrà funcions polivalents. També hi ha haurà un ampli saló d’actes que recuperarà l’encavallat original de fusta del sostre. Una escala i l’ascensor, a la zona central de l’edifici, comunicaran les diverses plantes. A la tercera i última planta s’hi ubicaran els quadres tècnics i d’instal·lacions, mentre que la coberta s’impermeabilitzarà i, a la vegada, se’n reforçarà tota l’estructura. Aquest és un projecte del passat mandat com el Museu Casteller, la recuperació dels torrents, la seu de l’Escola de Música Robert Gerhard, la comissaria de la Policia entre d‘altres.

Temas

Comentarios

Lea También