Valls posa rumb a les Festes Decennals amb diferents actes

La presentació pública del nou projecte és una de les novetats de la Candela 

25 enero 2018 10:30 | Actualizado a 25 enero 2018 10:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Només queden tres anys per celebrar les Festes de la Candela 2021. Divendres vinent s’inicien els actes al voltant de la festivitat, que la ciutat de Valls commemora al voltant de la data central del 2 de febrer.

La presentació pública del projecte del nou orgue de la ciutat, demà a dos quarts de vuit del vespre al Teatre Principal, i la prova acústica, que conduirà el mestre orguener i futur constructor Gerhard Grenzing.

La mateixa diada de la Candela el dia 2 abans de la processó i de l’ofici, són les dues novetats principals de la festivitat d’enguany.

La diada posa el focus en la pròxima edició de les Festes Decennals 2021, quan és prevista l’estrena del monumental instrument

D’una banda, la Candela tindrà sabor casteller posant la vista en la trobada de les Decennals del 2021, únic moment del calendari casteller en què s’apleguen en una mateixa jornada i en un únic indret el conjunt d’entitats existents per aixecar les seves construccions.

Així, enguany dissabte 27 la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya s’afegeix als prolegòmens i realitzarà la seva assemblea anual al Teatre Principal de Valls a partir de les 16.30 h.

Després els delegats de les colles es trobaran al Centre Cultural amb els representants institucionals, patrocinadors i mitjans de comunicació per celebrar la 12a Nit de Castells, la gran gala anual del món casteller en què es lliuren els guardons d’aquesta manifestació del Patrimoni Immaterial de la Humanitat. 

L’acte se centrarà enguany en el món de la creativitat audiovisual per posar en valor la dimensió que els castells han adquirit també per aquest canal de comunicació i mitjà d’expressió artística. Serà retransmès en directe per la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya.

El vessant casteller de la Candela recorda que la primera notícia de construccions a Valls correspon a la data d’institució de les primeres Decennals l’any 1791, deu anys abans del que la historiografia havia considerat.

El mateix dissabte 27 el primer repic de campanes, llençat des del campanar de l’església de Sant Joan, anunciador de la novena dedicada a la Mare de Déu de la Candela, donarà el tret de sortida a la celebració en el seu vessant religiós. 

Enguany és el primer cop que el nou rector de Sant Joan, mossèn Joan Àguila, coordina aquests actes, als quals dóna suport explícit la Fundació de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela.

Comentarios
Multimedia Diari