Valls projecta un centre de recuperació i protecció de gats

Amb una inversió de 80.000 euros, és un dels projectes escollits dels pressupostos participatius i l’equipament estarà ubicat al carrer Oller i Rabassa

20 noviembre 2018 11:23 | Actualizado a 22 noviembre 2018 10:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un dels neguits i preocupacions dels voluntaris de Vallsgat era tenir un centre de recuperació i protecció pels felins, ja que alguns no els podien mantenir a casa seva i veien necessari aquest espai.

Aquesta va ser una de les propostes guanyadores dels pressupostos participatius de l’any passat a Valls.

Està previst que les obres s’executin a principis d’any i el consistori vallenc invertirà 80.000 euros en la creació del centre de protecció i recuperació de gats, ubicat al carrer Oller i Rabassa -a l’antic solar de l’Institut Serra de Miramar-. El projecte, a més del local, inclou la compra de gàbies i la instal·lació dels serveis de llum i aigua. 

Per la seva part, el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Valls, Martí Barberà, va destacar ahir que «estem contents de prioritzar aquest projecte, i a més no hi ha una xarxa d’habitatges al voltant, i no provocarà molèsties als veïns». 

En concret, s’ha previst la construcció d’un equipament de 40 m2 amb diferents mòduls per atendre amb totes les condicions gats adults i cadells, a més d’un espai per a cures d’infermeria als animals que ho requereixin. 

Gàbies i mobiliari

El projecte preveu gàbies i mobiliari, així com el tancament i la jardineria al solar, d’uns 260 m2, on hi haurà el centre.

Els voluntaris de l’Associació Vallsgat, que ja col·laboren amb l’Ajuntament en el control de colònies de gats al carrer així com el seu rescat, protecció i atenció veterinària quan és necessari, seran els encarregats del nou centre. 

L’any passat, entre les tasques de control de les colònies de gats al carrer, Vallsgat va esterilitzar 187 gats, una mesura que evita el creixement descontrolat de les colònies i les molèsties i problemàtiques que això pot generar. A més, la mateixa associació s’encarrega, quan és possible, de donar gats en adopció.

L’any 2017, des de Vallsgat es va gestionar la donació d’una vuitantena de gats. Amb la posada en funcionament del nou centre de protecció i recuperació de gats i la millora dels serveis, l’Ajuntament de Vals ampliarà el conveni que des de l’any 2010 manté amb Vallsgat.

Conscienciació ciutadana

A la vegada, es vol aprofitar el nou projecte per iniciar una campanya per fomentar la conscienciació ciutadana al voltant de la tinença responsable d’animals de companyia, per evitar especialment el seu abandonament.

Els voluntaris de Vallsgat utilitzen el mètode Captura, Esterilització i Retorn (CER), que controla les colònies de gats que hi ha a la capital de l’Alt Camp.
 

Comentarios
Multimedia Diari