Valls recuperarà una font lluminosa dissenyada per Buïgas

La font oferirà un espectacle de llum, aigua i color d'una hora sense repetir cap seqüència, gràcies a 19 fonts que permetran múltiples jocs en moviment, amb rajos d'aigua de fins a 3 metres en el seu punt central

21 agosto 2019 17:23 | Actualizado a 21 agosto 2019 17:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El municipi de Valls (Alt Camp) destinarà 137.000 euros a recuperar una font lluminosa dissenyada per l'arquitecte, enginyer i luminotècnic català Carles Buïgas, el mateix autor de la font Màgica de Montjuïc de Barcelona. 

La junta de govern local ha aprovat, de manera definitiva, el projecte de recuperació de la font ornamental de la plaça Font de la Manxa, una font lluminosa del 1971 dissenyada per Buïgas amb motiu de les Festes Decennals de la ciutat.

La font oferirà un espectacle de llum, aigua i color d'una hora sense repetir cap seqüència, gràcies a 19 fonts que permetran múltiples jocs en moviment, amb rajos d'aigua de fins a 3 metres en el seu punt central.

S'instal·larà nova il·luminació subaquàtica amb tecnologia LED que permetrà mostrar qualsevol mena de gamma cromàtica i comptarà amb un sistema d'alt rendiment que permet reduir el consum d'aigua en un 30%.

Aquesta font dona nom a la plaça on està situada, un eix vertebrador de la ciutat que ja és objecte d'una reforma urbanística en tot el seu entorn. 

Comentarios
Multimedia Diari