Valls regala hores d’aparcament per incentivar les compres

L’Ajuntament té preparats 2.000 tiquets per a les properes setmanes, fins passat Reis. El sector ho veu amb bons ulls, tot i que hi ha usuaris que es queixen que hi ha «massa zones blaves»

19 diciembre 2018 10:58 | Actualizado a 19 diciembre 2018 11:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Comerç de Valls i l’Ajuntament han iniciat per primera vegada una campanya per impulsar les compres de Nadal a la ciutat. Totes les botigues que hi participen regalen per compres superiors a 20 euros un val d’una hora d’aparcament gratuït a les zones blaves, amb l’objectiu de posar totes les facilitats per comprar a Valls. En total regalen 2.000 tiquets d’aparcament. A més, el val gratuït no només és vàlid durant les tres setmanes de la campanya, sinó que l’usuari el podrà utilitzar en qualsevol època. Hi participen un total de 77 botigues.

La presidenta de Comerç de Valls, Carme Sendra, apunta que «pensem que és una bona iniciativa i ajudarà a comprar a la ciutat. Els tiquets es poden acumular en diferents comerços i al final pots arribar a tenir fins a tres hores de pàrquing gratuït. Se’n beneficiarà tothom, no només els associats, ja que molts aprofitaran per fer altres encàrrecs». 

A més, el val gratuït no només serà vàlid durant les tres setmanes de la campanya, sinó que l’usuari el podrà utilitzar en qualsevol època.

Fidelitzar els clients
La iniciativa s’allargarà fins a la festivitat de Reis, cobrint les tres setmanes més intenses de la campanya comercial de Nadal i s’emmarca en les iniciatives que Comerç de Valls ja promou tot l’any per fidelitzar clients i incentivar les compres a la pròpia ciutat amb els lemes ‘#jocomproavalls’ i ‘#joemquedoavalls’.

La iniciativa se suma a la campanya de Nadal ja engegada per Comerç de Valls amb el lema ‘El petit comerç fa gran la ciutat’. Aquest any es torna a col·laborar amb entitats locals en les diverses activitats nadalenques programades, es repartirà coca i xocolata a l’estand del Mercat de Nadal, es repeteix ‘En busca del caganer amagat’ i les cantades de nadales, i entre totes les compres es realitzarà un sorteig d’una panera de vals de compra valorada en més de 1.400 euros. 

«Trobo bé que impulsin aquestes campanyes, així la gent comprarà més a Valls», diu un altre vallenc. «Regalar vals per aparcar al carrer és absurd, ja que tots paguem un impost de circulació i els carrers han de ser lliures per circular i aparcar», subratlla la usuària Heura Musté.

«És un import abusiu»
Alguns vallencs es queixen de les zones blaves de la ciutat. Diuen que n’hi ha massa, i cada cop costa més aparcar en qualsevol punt de la localitat. «Si el problema és la rotació de vehicles, es pot treballar en aquest sentit o multar els cotxes que en fan un ús abusiu», denuncia la usuària Heura Musté i afegeix que «la zona blava és un import revolucionari completament abusiu».  

La capital de l’Alt Camp compta amb unes 950 places d’aparcament en zona blava que cobreixen l’àmbit comercial. «Cada dia em costa més trobar aparcament a Valls, i al final per anar a comprar he d’acabar pagant zona blava», manifesta una veïna del Pla de Santa Maria. «Si vols aparcar sense pagar, has d’anar als afores o al Barri Antic», lamenta una altra usuària, Assumpció Papiol. 

En canvi, a altres ciutadans els sembla bé aquest servei. Diuen que el preu és correcte. «A les grans ciutats també has de pagar, i Valls es troba en una de les comarques on les zones blaves són més barates», assegura un veí que compra freqüentment al municipi. «La gent es queixa que aquí hem de pagar zona blava, però quan anem a Tarragona o a Reus ningú diu res», recalca un altre resident.

Comentarios
Multimedia Diari