Veïns de Llevant de Tarragona fan una marxa per reclamar la retirada del pla de la Budellera

Apunten que la reducció d'habitatges previstos no canvia la seva posició i volen negociar amb l'Ajuntament

19 mayo 2017 16:44 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Centenars de veïns de Llevant i altres ciutadans –uns 600 en total, segons els organitzadors- han assistit aquest diumenge a la caminada reivindicativa per reclamar la retirada del pla parcial urbanístic de la Budellera. La presidenta de l'entitat organitzadora de la marxa, la Federació d'Associacions de Veïns de Llevant, Gemma Fusté, ha apuntat que el primer pas és "anul·lar el pla, asseure i parlar del projecte i de què comporta". En aquesta línia, ha insistit que l'impacte social, ambiental i de mobilitat serà molt gran perquè el projecte no preveu grans modificacions en les infraestructures viàries. També han afirmat que la reducció d'habitatges previstos, deixant la xifra en 4.200, no fa canviar la seva posició i que volen parlar amb l'Ajuntament de Tarragona de les necessitats del barri.

Per Fusté, no hi ha les adequacions contemplades per tirar endavant el PP24: "no tenim les infraestructures per acollir tota aquesta gent que en teoria ha de venir", assenyala, tot recordant que l'accés a l'A7 i a la ciutat és el mateix. Pel que fa a l'impacte ambiental, els veïns lamenten que l'anella verda quedarà partida i els camins històrics desapareixeran. A més, la presidenta de l'entitat ha afirmat que la caminada d'aquest diumenge, que ha recorregut a zona boscosa del camí de les Salines o el mirador, ha fet conscienciar els participants. "La gent ha quedat meravellada dels llocs per on hem passat i han preguntat si era tot això el que volien destrossar", explica Fusté. 

Per tot plegat, els veïns reclamen asseure's amb el consistori un cop paralitzat el projecte i que es decideixi, havent negociat, si cal el pla o no. Segons la Federació d'Associacions de Veïns de Llevant, la realitat actual és "molt diferent" a la de fa una dècada, quan es va aprovar el POUM, i això hauria de fer replantejar el pla de la Budellera. A més, retreuen que l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, va apuntar en un ple que s'iniciaria un procés participatiu per abordar el Pla Parcial de la Budellera i que no s'ha dut a terme. Els veïns també demanen l'exposició d'una maqueta que puguin consultar tots els tarragonins per veure, d'una manera més visual que en un plànol, les alçades i dimensió del projecte. 

La caminada reivindicativa ha tingut el suport de diverses entitats, com la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona o la Plataforma Salvem la Platja Llarga, entre altres, a més de formacions polítiques. La marxa ha començat al camp del Gimnàstic i ha recorregut la Budellera fins a arribar a la Platja Llarga. 

El Pla Parcial de la Budellera està previst en el POUM vigent des del 2013. La superfície del sector és d'aproximadament 132 hectàrees i el projecte contemplava 5.738 habitatges, dels quals 4.002 havien de ser habitatges de renda lliure i la resta de protecció pública o de preu concertat. Es preveu l'inici de la urbanització cap a l'any 2020 i la seva finalització el 2023.

Comentarios
Multimedia Diari