Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Vimbodí senyalitza un dels carrers més estrets de l'Estat, el carrer de les Abraçades

El carrer, amb menys d'un metre d'amplada, rep aquest nom perquè dos vianants que es creuin s'han d'abraçar si volen passar

Redacció

Whatsapp
El carrer de les Abraçades, el més famós del poble. FOTO: Cedida

El carrer de les Abraçades, el més famós del poble. FOTO: Cedida

Vimbodí compta amb un dels carrers més estrets de Catalunya i de tot l’Estat: el carrer de les abraçades, de només 96 centímetres d’amplada. No fa gaire, l’ajuntament del municipi va decidir remarcar la singularitat d’aquest curiós carrer incloent-lo en la nova ruta turística que recorre el nucli antic de la vila. Ara, aquest carrer està perfectament senyalitzat amb un panell que informa –en català, castellà, anglès i francès– de les seves peculiars característiques, i que tàcitament adverteix que qui hi passi potser s’endurà alguna abraçada involuntària.

El panell informatiu que, com la resta de senyalització turística de la vila ha comptat amb el suport del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i de la Diputació de Tarragona, s’ha situat al carrer Major, en un dels extrems de l’estret carrer. La via, amb una desena d’esglaons, connecta el carrer principal de Vimbodí amb la placeta de la Verdura, un petit espai on segles enrere s’havien venut hortalisses i altres productes del camp.

Tan singular carrer va ser un dels protagonistes destacats de la primera edició de la Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet, VITRUM, celebrada l’octubre de l’any passat. Una de les activitats programades va consistir a fer una fotografia històrica amb el major nombre de vianants ficatls alhora entre les seves dues parets. Finalment se n’hi van encabir 69. Ni menys ni menys. I tots abraçats, és clar. Ara el repte és superar aquesta marca en la propera festa del vidre, que se celebrarà els dies 3 i 4 d’octubre.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También