Visitants d´arreu 'trepategen' Barberà de la Conca en la VI Festa del Trepat

Els carrers s´omplen de gent atreta per la sisena edició, on el protagonisme torna a ser d´aquesta varietat de raïm autòctona que els productors vinifiquen

19 mayo 2017 22:27 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El cap de setmana els carrers històrics de Barberà de la Conca s’han vist concorreguts com mai, amb la presència de visitants de tot arreu, per ‘trepatejar’, com hi posa a les samarretes de la festa, atrets per la sisena edició de la Festa del Trepat, la varietat de raïm autòctona que els productors de la zona vinifiquen i comercialitzen, amb creixent incidència en el mercat.

 

Art i vi

La Festa del Trepat impulsa la promoció d’aquest petit municipi de la Conca de Barberà, fomenta i difon el seu patrimoni cultural, com ara el celler cooperatiu modernista, obra de Cèsar Martinell, o el castell templer «a través de dos maridatges: la gastronomia i l’art amb el vi», va subratllar Anton Maria Miró, vicepresident de la Comissió de la Festa del Trepat, en el moment d’acompanyar les autoritats en el recorregut inaugural, entre elles el director dels Serveis Territorials de Cultura de Tarragona, Jordi Agràs, i l’alcalde de Barberà, Marc Rovira, que van tallar la cinta.

Paradoxalment, l’obertura de la Mostra Vi+Art = Trepat es va fer partint de la Font del Portal, a l’ombra de la petita olivera, d’on brolla l’aigua. Però l’itinerari no era passat per aigua, sinó que s’endinsà pels carrers Bruc, Promasó, Major, J. Esplugas i les places de l’Església i de l’Ajuntament.

Al llarg del recorregut, fins a 15 portals, els més singulars per la seva bellesa, història i localització van acollir sengles cellers elaboradors del Trepat que van maridar els seus vins amb quinze artistes-cada any diferents, però vinculats al territori-que exposaven les seves obres pintades seguint diverses tècniques, així com escultures.

Per als amants de l’enologia es van portar a terme, durant tots dos dies, sessions de tast de 7 vins a càrrec de reconeguts sommeliers.

 

Xerrades i visites guiades

Va destacar la xerrada sobre el Trepat que va oferir Ferran Centelles, antic sommelier del Bulli. Altres activitats destacades i força participades van ser les visites guiades al Celler modernista –hereu del primitiu, considerat el primer de Catalunya–, les activitats infantils amb tallers i berenar de pa amb vi i sucre inclòs; l’aula creativa dirigida pel pintor i escultor Miquel Àngel Anadón; l’oferta de tapes pels carrers de la vila; la presentació del llibre Les palmeres no fan ombra, d’Enric Alfonso, o l’esmorzar popular i trobada de col·leccionistes de xapes de cava.

Pel que fa a espectacles i actuacions musicals s’ha de destacar el repertori a la guitarra de Josep Calbet, l’exhibició de dansa, amb Jéssica Estadella, i el concert Trepat de Nit, a càrrec de Juke Cover Band.

En definitiva, la Festa del Trepat a Barberà de la Conca no només està plenament consolidada sinó que, en cada nova edició, es fa palès l’interès del públic per viure-la en directe i descobrir aquest deliciós vi que prestigia els celleristes de la comarca.

Comentarios
Multimedia Diari