Visitar el nucli històric i fer una calçotada a Montblanc

La iniciativa va començar l’any 2014 a Montblanc. Primer gaudeixen dels elements patrimonials més importants de la vila i després fan una calçotada

09 febrero 2019 11:26 | Actualizado a 09 febrero 2019 11:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Combinar les visites guiades al nucli històric de la capital de la Conca de Barberà amb la calçotada. Aquest és l’objectiu de l’Oficina de Turisme de Montblanc que per cinquè any consecutiu posa en marxa la campanya de promoció. 

La col·laboració entre l’Oficina de Turisme de Montblanc i els restaurants del municipi (Montblanc, la Guàrdia dels Prats i Prenafeta) es va iniciar el 2014. Enguany es reedita durant onze caps de setmana: va començar el dissabte 13 de gener i acabarà el diumenge 25 de març.

Oferta 2x1
Els clients que hagin reservat una calçotada a qualsevol dels establiments del municipi durant el cap de setmana tindran una oferta de 2x1 per a la visita guiada a Montblanc el mateix dia que facin la calçotada. Amb aquesta iniciativa es relaciona l’element patrimonial i històric de Montblanc amb el component gastronòmic de la calçotada. 

Qui hagi triat fer-la al municipi té el valor afegit de visitar el nucli històric de la vila a un preu més avantatjós. 

La visita guiada comença a dos quarts de dotze del matí a l’Oficina de Turisme de Montblanc (a l’antic celler modernista) i té una durada d’una hora i mitja durant la qual es visiten el recinte emmurallat, places i carrers del nucli antic, l’antic hospital de Santa Magdalena, i les esglésies de Santa Maria i de Sant Miquel.

Els restaurants que participen en la promoció són Cal Magret, El Call de Montblanc, Carnaby, El Cortijo, Mil·lenium, el Molí del Mallol i Sant Francesc de Montblanc i Cal Gaÿa, de Prenafeta. 

De fet, els restaurants ofereixen la tradicional calçotada que consisteix amb cebes cuites al foc fet amb sarments de vinya i que es serveixen a taula acompanyats de la salsa de romesco i carn a la brasa. 

Així doncs, és una proposta diferent, ja que primer els visitants poden gaudir del nucli històric i dels elements patrimonials més importants de Montblanc, i després tenen un descompte per fer una calçotada al municipi o a la pedania.

Valls, terra de calçots
A la capital de l’Alt Camp ofereixen un any més des de l’Oficina de Turisme l’activitat Valls, terra de calçots. Es tracta d’una proposta per conèixer la ciutat durant la temporada de calçotades, tot realitzant una visita guiada pels espais més emblemàtics de la capital de l’Alt Camp. La ruta posa l’èmfasi en la història del calçot, el seu cultiu, la gastronomia i les seves curiositats. 

En acabar els visitants gaudeixen d’una calçotada en un restaurant de Valls o voltants. L’Oficina de Turisme fa un preu més econòmic als grups. 

La ruta vol atreure el nombrós públic que aquests mesos es desplaça al Camp de Tarragona per fer-hi calçotades i d’aquesta manera complementar l’oferta gastronòmica amb una ruta cultural. 

Les rutes gastronòmiques serveixen per conèixer a la zona i a més es pot gaudir de la tradicional calçotada. Valls és terra de calçots, però cada cop més municipis del voltant s’afegeixen i ofereixen propostes on aquesta ceba dolça n’és la protagonista. Alguns fan les visites amb família i d’altres amb amics.

Comentarios
Multimedia Diari