Abelló es compromet a que un milió de turistes pernoctin a Tarragona d'aquí a quatre anys

El candidat vol millorar l'atractiu dels espais d'interès turístic i organitzar amb les entitats setmanes temàtiques per guanyar visitants

19 mayo 2017 22:50 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El candidat de CiU a l'alcaldia de Tarragona, Albert Abelló, es compromet a incrementar fins a un milió el nombre de turistes que pernocten a la ciutat d'aquí al 2019 i, també, que la visitin durant més dies. Per tal d'assolir aquests objectius, l'alcaldable vol millorar l'atractiu dels espais d'interès turístic i fer-ne més promoció i difusió. Abelló també proposa "posar Tarragona de moda" i convertir-la en un referent amb el programa Tarragona 52, que preveu "organitzar cada setmana de l'any un esdeveniment important que tingui ressò arreu", donant tot el protagonisme a la societat civil. L'alcaldable insisteix que la cultura i el turisme són "uns dels principals motors de la recuperació econòmica".

"Tarragona disposa de totes les eines, uns atractius que estem desaprofitant i que només cal posar en valor perquè persones procedents d'arreu ens visitin i es quedin més d'un dia a la nostra ciutat", ha afirmat aquest dimarts el candidat de la federació nacionalista. Segons Albert Abelló, en els últims anys s'ha generat l'opinió que n'hi ha prou amb un dia per visitar la ciutat, per la qual cosa considera que "no podem perdre més temps i hem de posar en valor els nostres atractius".

L'alcaldable de CiU assegura que d'entre els centenars de milers de persones que visiten la Costa Daurada, n'hi ha moltes que acaben visitant Tarragona "per casualitat i desconeixent totalment les seves potencialitats". "Ens hem d'allunyar de l'actual turisme de casualitat i passar a ser un referent", ha reblat.

Davant de tot això i amb l'objectiu d'aconseguir que siguin un milió els turistes que vinguin i pernoctin a Tarragona l'any 2019, Abelló proposa diverses actuacions urgents: posar en valor i fer atractius els museus i espais culturals de la ciutat, la creació del programa 'Tarragona 52' i una forta promoció i difusió de tots els atractius turístics de la ciutat.

El candidat de CiU aposta per la creació i difusió de diferents itineraris que recorrin els diferents punts d'interès de la ciutat i dotar els museus i espais culturals de més serveis destinats a explicar l'atractiu d'aquests indrets als turistes amb la incorporació d'audioguies i/o guies turístics. "Les pedres no parlen soles, hem d'explicar la història, l'hem de divulgar i no ho hem de fer només quan arriba el festival Tàrraco Viva, ho hem de fer tot l'any", ha afirmat.

Una altra de les principals propostes és el programa de setmanes temàtiques Tarragona 52, que vol donar tot el protagonisme a la societat civil. Així, Abelló ha apuntat opcions com ara la Setmana del Foc, la Setmana de l'Orgue o la Setmana del Romesco, amb les quals està convençut que els esdeveniments que se celebrin "ompliran tots els indrets de la ciutat de la mà de les entitats tarragonines".

Albert Abelló també vol endegar un pla potent de promoció i difusió a tots els àmbits i amb tots els idiomes possibles de totes les activitats i espais d'atracció turística que hi ha a la ciutat. "El primer que troba un turista quan arriba a Tarragona és informació per sortir de Tarragona", ha lamentat Abelló fent referència a la informació que actualment es pot trobar tant als hotels com als càmpings i oficines de turisme de la ciutat.

Comentarios
Multimedia Diari