Aigües de Tarragona se suma al conveni del Govern amb subministradores contra la pobresa energètica

L'empresa d'aigües de Tarragona incrementarà el pròxim any en 15.000 euros la partida del fons social que va crear per iniciativa pròpia en 2013. La previsió és que se'n beneficiïn unes 400 famílies

19 mayo 2017 17:38 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Jordi Baiget, i l'alcalde de Tarragona i president de l'Empresa Municipal Mixta d'Aigües de Tarragona (Ematsa), Josep Fèlix Ballesteros, han signat aquest dimecres un conveni per aplicar mesures per fer davant de les necessitats de les famílies en situació de pobresa energètica, ha informat el Govern en un comunicat.

Aquest conveni s'afegeix al qual la Generalitat ha signat amb altres 14 empreses subministradores d'aigua: Agbar, Sorea, Anaigua, Comaigua, Gesetaigua, Aigües de Sant Pere de Ribes, Aigua de Rigat, Aigües SVH, Aigües de Palamós, Aigües de Sabadell, Cassa Aigües i Depuració, Aigües del Prat, i Mina pública d'aigües de Terrassa.

L'empresa d'aigües de Tarragona incrementarà el pròxim any en 15.000 euros la partida del fons social que va crear per iniciativa pròpia en 2013, que ha començat amb 60.000 euros i aquest any s'ha situat en els 80.000, amb previsió que es beneficiïn unes 400 famílies.

Alhora, Ematsa flexibilitza el pagament de les factures de subministrament d'aigua atorgant ajornaments o el pagament a terminis de manera individualitzada a les famílies en situació de vulnerabilitat econòmica o d'exclusió residencial.

Baiget ha explicat que la Generalitat ha rebut més de 33.000 peticions de famílies perquè no se'ls cort el subministrament, i ha recordat que hi ha més d'un centenar de procediments sancionadors a empreses que incompleixen la llei que prohibeix a les subministradores interrompre el servei bàsic.

Comentarios
Multimedia Diari